Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Το πρωτάθλημα έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις καλοκαιρινές μεταγραφές και τα βλέμματα αύριο (12/10) στρέφονται στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην Χίο.

Γόητρο, βαθμοί, εγωισμός… Το αυριανό (12/10) ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην Χίο, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ. στο ΟΑΚΑ αναμένεται να τα έχει όλα.

Ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο στο πλευρό του, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημιουργήσει

εκρηκτική ατμόσφαιρα, θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη για να αποδείξει ότι συγκαταλέγεται στη λίστα των υποψήφιων Πρωταθλητών.

Άγχος όμως, υπάρχει και στο αντίπερα… στρατόπεδο. Η Χίος θέλει μια καλή εμφάνιση, πολύ περισσότερο σε ένα τέτοιο ντέρμπι, για να πάρει τα πάνω της. Τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις στην Ευρώπη μπορεί να έχουν έρθει, ωστόσο η νησιώτικη ομάδα δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι είναι ομάδα.

Ο Φάνης Κουντουδιός, εκτός απροόπτου, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τον προπονητή της Χίου. Ο φουνταριστός Γιώργος Χατζηδάκης θα μείνει περίπου ένα μήνα εκτός μετά από χτύπημα στο παιχνίδι με την Ένκα, ενώ ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου έπαθε υποτροπή στον προηγούμενο τραυματισμό του στους προσαγωγούς και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο για αποθεραπεία. Έτσι, ο Βαγγέλης Ρούπακας θα πρέπει να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να μην φανεί το κενό τους.

Κόχειλας: «Θα πρέπει να το κατακτήσουμε»

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Νικήτας Κόχειλας θα τεθεί αντίπαλος με αρκετούς από τους περσινούς του συμπαίκτες στον Ολυμπιακό (Ντόσκα, Θεοδωρόπουλο, Βλοντάκη). «Το θέμα δεν είναι εάν είναι οι περσινοί μου συμπαίκτες ή οι φετινοί μου αντίπαλοι. Η ομάδα μου έχει υψηλούς στόχους και πρέπει κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε σαν τελικό. Θέλουμε να κερδίσουμε και θα κάνουμε το καλύτερο», δήλωσε ο 28χρονος πολίστας των «πρασίνων».

Και συνέχισε: «Για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι κι αν θέλουμε να δείξουμε ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, θα πρέπει να κατακτήσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας σε κάθε παιχνίδι, είτε πρόκειται για δύσκολο είτε για εύκολο. Χαιρόμαστε όταν είναι γεμάτη η πισίνα, γιατί έτσι πρέπει να είναι το άθλημα μας. Γίνονται πιο θεαματικά παιχνίδια όταν έχουμε γεμάτες εξέδρες».

Καραμπέτσος: «Δεν μας απασχολεί η ατμόσφαιρα»

Ο Φίλιππας Καραμπέτσος επιστρέφει στο προηγούμενο «σπίτι» του και ως σωστός επαγγελματίας αφήνει στην άκρη τους συναισθηματισμούς και επικεντρώνεται στη νίκη της ομάδας του. «Δουλειά δικιά μου και των συμπαικτών μου να ασχοληθούμε με το αγωνιστικό κομμάτι και δεν μας απασχοληθεί η ατμόσφαιρα. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το οποίο πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα, πού έχει περισσότερη ομοιογένεια από τη Χίο. Θα είναι πολύ ανοιχτό παιχνίδι», σχολίασε ο τερματοφύλακας της Χίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα