Τον κράτησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης

O ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος παίρνοντας και στο Φρίουλι αποτέλεσμα, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα με ποιοτικά χαρακτηριστικά τέτοια που στη μέρα της μπορεί να σε λυγίσει.

Το 0-0 βέβαια, είναι ένα σκορ που ουδέποτε βαφτίζει φαβορί και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει στρατηγικά να παίξει στη Τούμπα για το μηδέν παθητικό ή για να πετύχει δύο τέρματα που νομίζω του αρκούνε.

Το πρώτο σενάριο είναι και το πλέον πιθανό, αφού το ρόστερ λιγοστεύει

ολοένα και περισσότερο. Πλέον στα χαφ, με δεδομένη την τιμωρία του Φωτάκη, του απέμειναν οι Λαζάρ, Γκαρσία, Μπαλάφας και Τσουκαλάς. Τα κουκιά δεν βγαίνουν κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας.

Η σειρά θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά στο Φρίουλι καταλάβαμε πως η Ουντινέζε είναι μία πολύ αθλητική ομάδα με αρκετή ποιότητα αλλά χωρίς εμπειρία και βέβαια, χωρίς το βαρύ της πυροβολικό, αφού η απουσία του Ντι Νατάλε τις στέρησε το φονικό ένστικτο.

Απουσίες βέβαια έχει και ο ΠΑΟΚ και το ατού του από εδώ και στο εξής είναι πρώτον η απειρία του αντιπάλου σε συνθήκες Τούμπας και βέβαια, η δύναμη που χάνει αυτός όταν απομακρύνεται από το Φρίουλι. Είναι κλασικό ιδίωμα μίας μικρομεσαίας ομάδας που ναι μεν είναι σε καλό μομέντουμ αλλά το βάρος της φανέλας της δεν τρομάζει κανέναν.

Στα του αγώνα, νομίζω πως ο ΠΑΟΚ σώθηκε από το πώς αντιδρά όταν ένα παιχνίδι δεν του πηγαίνει καλά. Με τους περισσότερους παίκτες του σε κακή μέρα, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα. Αμύνθηκε μαζικά και τελικά, κράτησε τουλάχιστον το μηδέν παθητικό. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, τον κράτησε μέσα στη σειρά και του έδωσε την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό δημιουργικά, την κάκιστη μέρα του Σαλπιγγίδη, την αδυναμία του Κλάους να κάνει το χαμαλίκι που οφείλει όποιος φορ σέβεται τον εαυτό του και τη μέτρια μέρα του Φωτάκη δημιουργικά, αφού ο Καλαματιανός αναλώθηκε πάλι στο να κυνηγάει τους αντιπάλους που δεν μπορούσαν οι Γκαρσία και Λαζάρ.

Τα πέντε λεπτά που έπαιξε ο Λίνο και τα λίγα παραπάνω του Γιάννου, έδειξαν πως η Ουντινέζε πίσω μπάζει για τα καλά και νομίζω πως στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα βρει τρόπο να σκοράρει. Εύκολα ή δύσκολα.

Στο Φρίουλι, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Τσιρίλο που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, στον Κρέσιτς παρά τις στιγμές που το μυαλό του κόλλησε και έδωσε κάποια κοροϊδίστικα κόρνερ στον αντίπαλο, στον Μαλεζά του δευτέρου ημιχρόνου και στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Σταφυλίδης για να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Κρέσιτς τον απίστευτο Μπάστα.

Ο μικρός χτίζει χαρακτήρα, χωρίς να έχει συμπληρώσει δέκα συμμετοχές στη πρώτη ομάδα έχει παίξει ήδη αντίπαλος με Λένον και Μπάστα και ο Μπόλονι μάλλον πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος που τον επέλεξε, δίνοντας και μία ανάσα στον Λίνο που τη χρειαζόταν.

Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Άρη, μία διαδικασία που θα ήθελα να μην υπάρχει ποτέ, αφού πρόκειται για την πλέον κουραστική ομάδα του πλανήτη. Κερδίζεις φταίει ο διαιτητής, χάνεις πάνε για πρωτάθλημα

Keywords
Τυχαία Θέματα