Τουλούμης: «Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός»

Εξαιρετικά έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν ο Ιωνικός Ιωνίας, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του 2ου Ομίλου Βορρά, μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες.

Ο προπονητής του, Γιώργος Τουλούμης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ και παραδέχθηκε πως η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός. Στόχος τους είναι η παραγωγή παικτών, κάτι που εν μέρει έχουν ήδη καταφέρει. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το καλό ξεκίνημα του Ιωνικού στο φετινό πρωτάθλημα: «Κάναμε ανανέωση φέτος στο ρόστερ μας, βάζοντας νέα

παιδιά που είναι της περιοχής. Τόσο στην προετοιμασία το καλοκαίρι όσο και στις προπονήσεις δουλεύουμε πολύ σκληρά. Κάναμε πολλά φιλικά και κόντρα σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε καλά, οπότε καταλάβαμε τις δυνατότητές μας».

Για τους στόχους της ομάδας: «Θέλουμε να κερδίζουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Ειδικά στο γήπεδό μας, που έρχονται πολλοί φίλαθλοι να μας παρακολουθήσουν, θέλουμε να κερδίζουμε ώστε να φεύγουν ευχαριστημένοι. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσουμε, όμως η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός. Φυσικά, δεν θα πούμε όχι αν βρεθούμε στις πρώτες θέσεις, καθώς πλέον με τη Β’ Εθνική που γίνεται σε δύο ομίλους η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει σε πιο μικρά ταξίδια».

Για τα φαβορί της ανόδου: «Για εμένα τα φαβορί είναι η Κομοτηνή που είναι ιστορική και μπασκετική ομάδα, αλλά και ο Ορφέας Νέου Σκοπού που είναι καλύτερα οικονομικά. Εμείς, ο Μαντουλίδης και οι Μαχητές Πεύκων θα δούμε εάν θα μπορέσουμε να μπούμε σφήνα. Γενικά, εμείς θα ευχαριστηθούμε περισσότερο αν παίξουμε καλό μπάσκετ και ακούμε τον κόσμο μας να λέει καλά λόγια για αυτό που βλέπει».

Για το παιχνίδι με τους Τιτάνες Δράμας: «Σίγουρα, πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι. Οι Τιτάνες διαθέτουν εμπειρία, δυνατή έδρα και βασίζονται στο πάθος και την ενέργεια που παίρνουν από το κόσμο τους. Για να πάρεις αποτέλεσμα στη Δράμα πρέπει να βγάλεις την ίδια ενέργεια και πάθος. Είναι από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος».

Για τις υποδομές της ομάδας: «Ο Ιωνικός έχει περίπου 250 παιδιά κι αυτό δεν είναι φετινό, αλλά κάθε χρόνο. Η ομάδα προσφέρει γήπεδο με θέρμανση, με πολλές ώρες προπόνησης και καλούς προπονητές από τα ΤΕΦΑΑ. Κάθε γονιός της περιοχής στέλνει το παιδί του στον Ιωνικό, γιατί υπάρχει υγιής κατάσταση. Στόχος είναι συνεχώς να παράγουμε αθλητές και κάθε χρόνο να προωθούνται παίκτες στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε σε βάθος χρόνου να μην γίνεται καμία μεταγραφή. Εν μέρει το έχουμε πετύχει, γιατί ήδη οι 8 από τους 14 παίκτες του ρόστερ είναι παιδιά της Ιωνίας. Αυτό από μόνο του είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές».

Keywords
Τυχαία Θέματα