Φερέιρα: «Πιστεύω στη δουλειά μου, μου αρέσει ο Παναθηναϊκός»

Δύσκολο, αλλά συγχρόνως και όμορφο χαρακτήρισε τον έναν χρόνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και ισχυρίστηκε ότι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ κρύβει κινδύνους.

{textlink02}

Ο Πορτογάλος τεχνικός συμπλήρωσε σήμερα (24/11) έναν χρόνο από την ημέρα που πρωτοκάθισε στον «πράσινο» πάγκο στην αναμέτρηση

με τη Μπαρτσελόνα για το Champions League. Μιλώντας στη Nova, ο Φερέιρα παραδέχθηκε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν σημαντικές δυσκολίες, ισχυρίστηκε όμως ότι η πρόκληση να φτιάξει έναν καινούριο Παναθηναϊκό τον ενθουσιάζει, ενώ εξέφρασε πίστη στη δουλειά και τις ικανότητές του. Παράλληλα, μίλησε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που ακολουθεί, το οποίο χαρακτήρισε ύπουλο και πιθανόν δυσκολότερο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για συγκεκριμένους λόγους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερέιρα στη Nova:

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, έχει περάσει τα ντέρμπι και συνολικά ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα. Είστε ικανοποιημένος από τη βαθμολογική συγκομιδή και την εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα;

«Ασφαλώς το να είσαι πρώτος είναι καλό. Έπειτα από οκτώ αγώνες και αφού έχουν μεσολαβήσει τα παιχνίδια με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, βρισκόμαστε σε καλή θέση. Μοναδικό μας αγωνιστικό ατόπημα μέχρι τώρα ήταν η ισοπαλία με τον Ατρόμητο, αν και όλοι θυμόμαστε ότι σ’ εκείνον τον αγώνα κληθήκαμε να παίξουμε για 90 λεπτά με 10 παίκτες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν δεν υπήρχε εκείνο το αποτέλεσμα, θα ήταν όλα τέλεια. Επίσης, θα πρέπει να πούμε ότι πέρα από τους βαθμούς που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, η ομάδα παίζει καλά».

Ακολουθεί ο αγώνας με τον ΟΦΗ. Αυτά τα παιχνίδια είναι πιο δύσκολα σε σχέση με τα ντέρμπι;

«Δεν θέλω να συγκρίνω τα δύο παιχνίδια από πλευράς ποιότητας των δύο ομάδων. Οπωσδήποτε ο Ολυμπιακός είναι ισχυρότερος από τον ΟΦΗ, το θέμα όμως δεν είναι η πλευρά του γηπέδου που βρίσκεται ο αντίπαλος. Τα πράγματα θα πρέπει να τα δούμε από τη δική μας πλευρά. Εμείς θα πρέπει λοιπόν να έχουμε τό ίδιο κίνητρο και την ίδια διάθεση που είχαμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Έπειτα από έναν μεγάλο αγώνα με έναν δύσκολο αντίπαλο είναι πολύ σημαντικό να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Βεβαίως, μετά από κάθε μεγάλο αγώνα υπάρχει η τάση να μειώνεται ο βαθμός συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό το λόγο στον αγώνα με τον ΟΦΗ οφείλουμε να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθησή μας ψηλά και να κρατήσουμε την απόδοσή μας στην ίδια υψηλά επίπεδα. Συνεπώς, για τους λόγους που προανέφερα, ο αγώνας με τον ΟΦΗ θα είναι πιο δύσκολος από τον προηγούμενο, ακριβώς όπως είχα πει και παλιότερα ότι ο αγώνας με την ΑΕΚ θα ήταν πιο δύσκολος από εκείνον με τον ΠΑΟΚ που είχε προηγηθεί και έτσι ήταν πραγματικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και είναι λογικό η απόδοσή τους να μην κινείται πάντοτε στα ίδια υψηλά επίπεδα. Θα πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να έχουμε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και αυτοπεποίθησης ώστε να αντιμετωπίσουμε τον ΟΦΗ, ο οποίος είναι μι

Keywords
Τυχαία Θέματα