Τρεις προκρίσεις για τα ελληνικά πεντάλ

Τρεις προκρίσεις, δύο στους άνδρες και μία στις γυναίκες, είναι η συγκομιδή της Ελλάδας στο άθλημα της ποδηλασίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή από τη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (UCI), η χώρα μας καταλαμβάνει τρεις από τις συνολικά 225 προκρίσεις.

Στους άνδρες, τα ελληνικά πεντάλ κατέχουν την 32η θέση μεταξύ 55 χωρών με 154 βαθμούς, ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες, βρίσκονται στην 21η θέση μεταξύ 32 χωρών με

172 βαθμούς. Ήδη, βάσει της κατάστασης που εστάλη στις εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές, έχουν «κλειδώσει» ήδη 211 θέσεις, ενώ οι εναπομείνασες 14 θα προκύψουν από κάρτες διημερούς επιτροπής (ελευθέρας) που θα δοθούν από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Να θυμίσουμε ότι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από δύο αθλητές στο άθλημα της ποδηλασίας, με την έκτη θέση του Σταμάτη Κοτζιά στο αγώνα δρόμου (αντοχής) να αποτελεί και τη μεγαλύτερη -έως τώρα- διάκριση για τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα