Τζώρτζογλου: «Είναι λίγος ο Πιλάβιος»

22:23 1/6/2012 - Πηγή: OnSports

Την άποψή του πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν μπορεί να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Ηρακλείου, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM» εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του προέδρου της ΕΠΟ, τον οποίο χαρακτήρισε λίγο, ενώ υποστήριξε πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο.

«Αν συγκρίνουμε την σημερινή Γ.Σ. της ΕΠΟ

με την αντίστοιχη περσινή και κάνουμε τους εκλογολόγους, θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Πέρσι ψήφισαν υπέρ των πεπραγμένων της ΕΠΟ 53 ενώσεις υπέρ και μόλις 4 κατά ενώ φέτος 25 από τις 57 ενώσεις τα καταψήφισαν. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας καθώς θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετοί πρόεδροι Ενώσεων ήταν μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ και δεν μπορούσαν να καταψηφίσουν τον εαυτό τους. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν ένα exit poll ενόψη των εκλογών του Οκτωβρίου στην ΕΠΟ», ήταν τα πρώτα του λόγια

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος πάει στην κατηφόρα με τα φρένα σπασμένα, δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Αυτό τον χρόνο έγιναν πάρα πολλά, στημένα, αποφάσεις περίεργες, πλαστογραφίες κ.α. και για τα περισσότερα από αυτά δεν έγινε τίποτε απολύτως από την ΕΠΟ. Εγώ είχα δηλώσει παλαιότερα ότι το χέρι του Πιλάβιου ήταν αυτό που χτύπησε τον Βεζυρίδη στα Γιάννενα, εννοώντας ότι τον θεωρώ ηθικό αυτουργό των επεισοδίων που είχαν γίνει τότε και τιμωρήθηκα με 10.000 ευρώ πρόστιμο, για πρώτη φορά τιμωρήθηκε πρόεδρος Ένωσης. Να πούμε για τις αδειοδοτήσεις χθες; Δύο μέτρα και δύο σταθμά… Δεν πήραν άδεια η Κέρκυρα και ο Άρης και πήρε ο Παναθηναϊκός, πως γίνεται αυτό;

Δεν λέω να μην πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός αλλά δεν γίνεται να λαμβάνει υπ’ όψη την οικονομική κρίση για τον Παναθηναϊκό και να μην την λαμβάνεις υπ’ όψη για τον Άρη, την Κέρκυρα, τον ΟΦΗ. Δεν λέω να μην πληρώνονται οι παίκτες αλλά αν υπάρξει επιείκεια για μια ομάδα να υπάρξει και για τις άλλες. Σίγουρα δεν είναι ίδια μεγέθη όλες οι ομάδες αλλά οι νόμοι ή θα εφαρμόζονται ακριβώς όπως είναι ή δεν θα εφαρμόζονται και θα υπάρχει επιείκεια σε όλους. Ο Παναθηναϊκός είχε αποδεδειγμένα απλήρωτους τόσους παίκτες ενώ πήρε και δάνειο για να μπορέσει να πληρώσει, είναι άδικο για τις άλλες ομάδες. Η οικονομική κατάσταση είναι τραγική στην χώρα και πρέπει να το λάβουμε υπ’ όψη μας για τα επόμενα 1-2 χρόνια, δείχνοντας επιείκεια σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο σε μία».

Ερωτηθείς αν η ομιλία του επηρέασε κι άλλους προέδρους Ενώσεων να στραφούν εναντίον τον Σοφοκλή Πιλάβιου, τόνισε: «Δεν ξέρω αν τους επηρέασα, κάθε πρόεδρος έχει την δική του προσωπικότητα. Αυτό που είπα εγώ είναι ο κ. Πιλάβιος είναι λίγος, έχει ήθος αλλά δεν μπορεί να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι τον εκμεταλλεύονται για την αδυναμία του αυτή, είδαμε φέτος πάρα πολλές αλλοπρόσαλλες αποφάσεις από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ.

Δείτε το παιχνίδι Καλλιθέα - Ηρακλής Ψαχνών, έγινε πριν από 1,5 μήνα, πότε πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα