Βιεϊρά: «Μάντσεστερ Σίτι… όπως λέμε Μπαρτσελόνα»

Να... αντιγράψει την Μπαρτσελόνα στο σύστημα λειτουργίας των ακαδημιών της και να καθιερωθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι ο στόχος της Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με τον Πατρίκ Βιεϊρά.


Ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικής ανάπτυξης των «πολιτών μίλησε στον βρετανικό Τύπο για το όραμά του να στηριχθεί ο σύλλογος στα φυτώρια, ζητώντας παράλληλα από τον κόσμο υπομονή και κατανόηση μέχρι να γίνουν… Μπαρτσελόνα!

«Μην ξεχνάμε ότι η Σίτι μπήκε μόλις πρόσφατα στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων. Αν πάρουμε για παράδειγμα την Μπαρτσελόνα

βλέπουμε ότι για να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να παραμείνεις στην κορυφή για πολλά χρόνια. Θέλει μεγάλη υπομονή. Δεν μπορείς να αποκτήσεις αγωνιστική φιλοσοφία μόλις σε ένα ή ακόμη και σε πέντε χρόνια», τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος διεθνής Γάλλος, καταλήγοντας:

«Η Μπαρτσελόνα είναι ένα παράδειγμα για όλες της ομάδας αναφορικά με το σύστημα των ακαδημιών της. Όταν μία ομάδα κατακτά το Champions League με 6-7 άτομα στην αποστολή από την ακαδημία της, τότε κατανοείς ότι αυτό είναι το σωστό και θες να κάνεις το ίδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα