Βόκολος: «Οι συζητήσεις με τα παιδιά είναι εποικοδομητικές» (video)

08:54 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Χαρούμενος που βρέθηκε στην εκδήλωση του Φωστήρα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά των Ακαδημιών, εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Βόκολος.

Ο άμεσος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής επικοινωνίας – συζήτησης με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους γονείς τους, στην οποία ήταν καλεσμένος έπειτα από πρωτοβουλία του Φωστήρα, υποστήριξε πως αυτή η επικοινωνία είναι εποικοδομητική για τα παιδιά, αλλά και τους συνοδούς τους, πάνω σε πολλά θέματα στα οποία έχουν απορία σχετικά με την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Πως είδατε τη συζήτηση που είχατε με τα παιδιά;

«Νομίζω ότι τέτοιου είδους συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και εμένα προσωπικά μου αρέσουν γιατί έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά και με απορίες που έχουν. Επειδή είναι στο ξεκίνημά τους, όσο μπορώ, μέσα από αυτά που έχω βιώσει προσπαθώ να τους δώσω ότι μπορώ περισσότερο».

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κέρδη για τα παιδιά μέσα από αυτές τις συζητήσεις;

«Θεωρώ ότι μαθαίνουν κάποια πράγματα. Εμπλουτίζουν την γνώση τους. Έχουν σοβαρούς και καλούς προπονητές που τους τα λένε καθημερινά, αλλά παίρνουν μία ακόμα γνώμη γύρω από τις απορίες που έχουν σε αυτή την ηλικία και ωριμάζουν περισσότερο».

Μετά από αυτή την πρωτοβουλία, υπάρχει κάποια πρόταση να σας δούμε και κάπου αλλού;

«Εγώ είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε χρειαστεί. Είναι χαρά μου να παραβρίσκομαι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Όταν έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό».

Μιλήσατε για το πλάνο που υπάρχει στην Ομοσπονδία, σχετικά με τις περιφερειακές ενώσεις. Πότε θεωρείτε ότι θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα;

«Σαφώς μια τέτοια διαδικασία είναι χρονοβόρα. Θεωρώ εγώ αλλά και η Ομοσπονδία ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία πενταετία. Έχουμε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις μέσα στον Μάρτιο, χρειάζεται να έχουμε υπομονη και θεωρώ ότι θα αποφέρει καρπούς τουλάχιστον μετά από τρία χρόνια.

Πιστεύετε πως αυτές οι εκδηλώσεις είναι καλές για τους γονείς;

«Κυρίως για τους γονείς. Έπρεπε να ήταν όλοι οι γονείς εδώ, καθώς αυτοί είναι που έχουν τις περισσότερες απορίες».

Θεωρείτε ότι από εκεί πηγάζει κάποιο… πρόβλημα προς τα παιδιά;

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ο κάθε γονέας θέλει να βοηθήσει τα παιδιά του. Είναι θετικό και κατανοητό. Ίσως θεωρώ ότι το κάνουν με λάθος τρόπο. Αυτό είναι όλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα