Ξεπεσμός χωρίς όρια

Η ΑΕΚ να ζητιανεύει τους μετόχους της για να βρει 170.000 ευρώ και να σφραγίσει τα εισιτήρια του ματς με τον ΟΦΗ. Ο Παππάς να πληρώνει και να φεύγει, απογοητευμένος από τη στάση των υπολοίπων. Η ΑΕΚ σε κατάσταση αναρχίας, ξύνοντας τον πάτο της απαξίωσης. Αν σε όλα αυτά δεν κρύβονται μεθοδεύσεις, τότε φτάνει το τέλος..

Δυστυχώς για την

ΑΕΚ, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οπως και σε άλλες περιπτώσεις της νεότερης ιστορίας της, με τον μπαμπούλα της Ευρώπης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων, γίνονται κινήσεις για περίεργες ιδιοκτησιακές αλλαγές. Ετσι κάποτε προέκυψε στην ΑΕΚ ο μέγας Μάκης και ακόμα μετρούνται τα κατορθώματα του.


Το ζήτημα είναι πολύ πιο σοβαρό απ' όσο θέλουν ορισμένοι να το παρουσιάσουν. Δεν αντιλαμβάνομαι καν πως μπορούν να κοιτούν το δέντρο (να βάλει ο Νοτιάς 3-4 εκατ. Ευρώ και να αποφευχθεί προσωρινά το"εγκεφαλικό") και δεν βλέπουν το δάσος. Ο,τι η ΑΕΚ χρειάζεται πέρα από χρήματα και ανθρώπους που θα ασχολούνται σοβαρά μαζί της και θα της χαράξουν στρατηγική.

Ο παραλογισμός των τελευταίων ημερών είναι πως αντιμετωπίζεται ως...μάννα εξ ουρανού, η πρόταση Νικολαϊδη. Δηλαδή, θεωρείται πως λύση στα προβλήματα της ΑΕΚ θα είναι ο νέος δανεισμός, με σκοτεινά σημεία σε ό,τι αφορά το επιτόκιο και τους συνολικούς όρους του. Η ΑΕΚ θα δώσει τα έσοδα της νέας σεζόν, για να τη βγάλει τώρα. Και μετά; Δεν απαντά κανείς.

Χαρακτηριστικό της τραγωδίας είναι το...θρίλερ που παίχθηκε με τα εισιτήρια. Η ΑΕΚ έφτασε να ζητιανεύει 150.000 ευρώ από τους υπέροχους μετόχους της, για να συγκινηθεί κάποιος και να μην υπάρξει η απόλυτη ξεφτίλα. Να παίξει κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, χωρίς να είναι τιμωρημένη.
Αυτό ίσως να είναι το επιστέγασμα του κύκλου των φοβερών μετόχων του 2004. Να παραδώσουν την ΑΕΚ, στη πιο χαμηλή θέση της ιστορίας της.
Δίχως ρόστερ, δίχως υποδομές, δίχως ανθρώπινο δυναμικό, με ταλαιπωρημένο κόσμο. Επειδή ακόμα και γι' αυτούς αυτό είναι υπέρβαση, περιμένω να φανεί τι κρύβεται από πίσω. Γιατί αν δεν μεθοδεύεται κάτι, τότε απλά ζούμε την αρχή του τέλους.

Υ.Γ.: Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί και τα εντυπωσιακά λόγια για την πρωτοβουλία Παππά, να ολοκληρώσει το ομολογιακό δάνειο της Morgan Stanley. Ωστόσο, το ζήτημα για την ΑΕΚ που δεν επιτρέπει ούτε καν χαμόγελα, είναι πως ο Παππάς - δηλαδή ο μόνος που έδειχνε διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βάλει λεφτά - έθεσε εαυτόν εκτός ΑΕΚ. Για να δούμε τι θα κάνουν αυτοί που απέμειναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα