Εξέλιξη!

Σε συνέχεια του άρθρου μας της προηγούμενης Κυριακής, που τονίσαμε ότι η μόνη άμυνα απέναντι στην εκνευριστική ασυνέπεια τους κράτους και των κυβερνήσεων -σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των καυσίμων κ.λπ.- είναι η τεχνολογία, έρχεται ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον, απαλλαγμένες από «νόμους» της δεκαετίας του ’70 οι οποίοι προστάτευαν του παγκόσμιους πετρελαιάδες, χαντακώνοντας την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, πατάνε τέρμα το γκάζι εξελίσσοντας ραγδαία τεχνολογίες που θα μας δώσουν στο άμεσο μέλλον την επιλογή ακόμα και να
απεξαρτηθούμε εντελώς από τα ορυκτά καύσιμα. Ολα αυτά ωραία είναι. Ωστόσο υπάρχουν και οι πιο φανατικοί της οδήγησης και της ταχύτητας που επιμένουν στα οκτάνια της βενζίνης. Αυτοί που δεν βλέπουν το αυτοκίνητο απλά ως ένα μέσο μετακίνησης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας λοιπόν έδωσε στη δημοσιότητα δύο εκθέσεις που αφορούν στην κατανάλωση των οχημάτων. Σύμφωνα με το protothema.gr, σ’ αυτές προβλέπεται ότι «ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους θα έχει διπλασιαστεί έως το 2020 και η αυξημένη κατανάλωση πετρελαίου θα οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αύξηση της ζήτησης από τις μεταφορές. Ο οργανισμός επισημαίνει ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους καταναλώνουν περίπου το 75% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις μεταφορές, οι οποίες με τη σειρά τους ευθύνονται για το 20% επί της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας παγκοσμίως».

Σύμφωνα την έκθεση, λοιπόν...
Keywords
Τυχαία Θέματα