16 συλλήψεις στην Νέα Σμύρνη πριν από αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ

15:20 9/12/2013 - Πηγή: AEK365

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 16 ατόμων για κατοχή φωτοβολίδων, μολότοφ, κονταριών και άλλων αντικειμένων πριν από αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:
«Συνελήφθησαν χθες (8-12-2013) το πρωί στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Δ.Ι.Α.Σ.), δεκατέσσερις (14) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 37 ετών, και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες, και παράβαση των Νόμων «περί όπλων», «περί εξωσχολικού αθλητισμού» και «καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».
Συγκεκριμένα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για οπαδούς ομάδας, οι οποίοι θα μετέβαιναν σε γυμναστήρια που θα αγωνιζόταν η ομάδα τους σε αγώνες καλαθοσφαίρισης γυναικών και βόλεϊ ανδρών με σκοπό της πρόκληση επεισοδίων, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και εντόπισαν τους ανωτέρω συλληφθέντες στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νέας Σμύρνης.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου ενός εκ των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω αντικείμενα:
Ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός (μολότοφ).
Είκοσι εννέα (29) φωτοβολίδες.
Δεκαπέντε (15) ξύλινα κοντάρια και τρεις (3) σιδηροσωλήνες διαφόρων μεγεθών.
Τριάντα (30) σημαιάκια.
Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
Δέκα (10) κράνη μοτοσικλετιστών.
Πέντε (5) ζευγάρια γάντια.
Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Keywords
Τυχαία Θέματα