24 νεκροί από τοξικό σιρόπι

20:41 29/12/2012 - Πηγή: AEK365

Αστυνομία και γιατροί στο ανατολικό Πακιστάν ανακοίνωσαν σήμερα πως τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν κατανάλωσαν σιρόπι για τον βήχα.
Σύμφωνα με τις Αρχές η πλειονότητα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ήταν τοξικομανείς με τους θανάτους να ξεκινάνε από την Τετάρτη στην βιομηχανική περιοχή Γκουτζρανουάλα, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης.
Η υπεύθυνος της τοπικής υπηρεσίας υγείας, Μαχ Τζαμπίν σε δηλώσεις της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πως άλλα πέντε άτομα που είχαν δηλητηριαστεί από το σιρόπι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Τα θύματα ήταν από 20 έως 40 χρονών

και η πλειονότητα παρουσίαζε ιστορικό εθισμού στα ναρκωτικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρό του τοπικού νοσοκομείου Ανουάρ Αμάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι το εν λόγω σιρόπι δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί. Ο Αζάμ Μεχρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας, δήλωσε πως έχουν συγκεντρωθεί δείγματα σιροπιών για το βήχα που διατίθενται στα τοπικά φαρμακεία.
Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 19 άνθρωποι πέθαναν στη Λαχόρη εξαιτίας ενός τοξικού σιροπιού για το βήχα. Τον Ιανουάριο, περίπου 100 άνθρωποι που υπέφεραν από ασθένειες της καρδιάς πέθαναν στη Λαχόρη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, αφού κατανάλωσαν ελαττωματικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί τοπικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα