O «Εξορκιστής» με την πραγματική φωνή της Λίντα Μπλερ (VIDEO)

23:22 27/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ίσως πολλοί δεν ξέρουν ότι στην ταινία «Εξορκιστής» η φωνή της μικρής πρωταγωνίστριας Λίντα Μπλερ έχει αντικατασταθεί με τη φωνή της σπουδαίας ηθοποιού του ραδιοφώνου, του θεάτρου, του σινεμά και της τηλεόρασης, Μερσέντες ΜακΚέιμπριτζ.

Η φωνή της ΜακΚέιμπριτζ ήταν αυτή που ως «δαίμονας» μας κάνει να ανατριχιάζουμε ακόμα και τώρα που τη σκεφτόμαστε και όχι βέβαια της μικρής Λίντα, η οποία δε θα μπορούσε σε αυτή την ηλικία να μεταχειριστεί τη φωνή της με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφορεί, όπου βλέπουμε μια από τις σκηνές της ταινίας αρχικά με τη

φωνή της Λίντα και στη συνέχεια με της Μερσέντες, όπου η διαφορά είναι τεράστια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όνομα της ΜακΚέιμπριτζ δεν μπήκε στους τίτλους τέλους της ταινίας παρά τη σκληρή της δουλειά επί βδομάδες, για την οποία δήλωσε ότι ήταν η πιο σκληρή που είχε κάνει στον κινηματογράφο. Όταν πήγε στην avant-premiere και είδε ότι το όνομά της έλειπε, εγκατέλειψε τον κινηματογράφο κλαίγοντας, ενώ ο σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν προσπαθούσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι το όνομά της έλειπε γιατί δεν είχαν χρόνο να το προσθέσουν. Μάλιστα, πρόσφατα, μόλις το 2012 δήλωσε ότι αρχικά η ίδια είχε πει ότι δεν ήθελε να γραφτεί το όνομά της, επειδή ήθελε το κοινό να νομίζει ότι αυτή ήταν η πραγματική φωνή του κοριτσιού. Όμως, μετά την κυκλοφορία της ταινίας άλλαξε γνώμη. Τελικά, το όνομά της μπήκε στους τίτλους και η ΜακΚέιμπριτζ μετά από παρέμβαση του Σωματείου των Ηθοποιών πήγε τη Warner Brothers στα δικαστήρια για το θέμα και κέρδισε την υπόθεση.

Εδώ που τα λέμε χωρίς τη φωνή της, η ταινία δεν θα ήταν το ίδιο τρομακτική...

Keywords
Τυχαία Θέματα