Spiegel: Οι φτωχοί Έλληνες κάνουν τις περισσότερες πλαστικές

08:35 9/5/2013 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2011 στην Ελλάδα έγιναν 142.394 πλαστικές επεμβάσεις, το γερμανικό περιοδικό Spiegel εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την Ελλάδα και αναρωτιέται πού βρίσκουν χρήματα οι φτωχοί, όπως τους χαρακτηρίζει, Έλληνες για να κάνουν πλαστικές.
Κατά μέσο όρο 1 στους

79 έχει υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση με το γερμανικό περιοδικό να σημειώνει πως "μια καλή εμφάνιση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τους Έλληνες. Αλλά γιατί τώρα;" και προσθέτει πως το 35% των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι.
Το Spiegel απευθύνθηκε στον πλαστικό χειρουργό Αθανάσιο Αθανασίου ο οποίος δήλωσε: "Ο κόσμος δουλεύει. Ίσως κερδίζουν λιγότερα χρήματα αλλά δουλεύουν. Προσαρμοζόμαστε στην αγορά".
Όπως είπε ο κύριος Αθανασίου, οι τιμές για μια πλαστική επέμβαση όπως λιποαναρρόφηση, βλεφαροπλαστική και μπότοξ, έχουν μειωθεί κατά 40% τα δυο τελευταία χρόνια γιατί και το κόστος μειώθηκε σημαντικό. Εξηγεί μάλιστα πως στο παρελθόν, τα νοσοκομεία τον χρέωναν 2.000 ευρώ για τη χρήση ενός χειρουργείου, αλλά πλέον η χρέωση έχει πέσει στα 700 ευρώ. Ο αναισθησιολόγος, που έπαιρνε 400 ευρώ, ζητά τώρα 150 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα