Αηδίασαν κι οι... Ολυμπιακοί

23:51 11/5/2013 - Πηγή: AEK365

Σε έναν τελικό - ντροπή για ότι έχει απομείνει από το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης που ζήτησε να έρθουν κι άλλοι... επνεδυτές στο ποδόσφαιρο στέφθηκε κυπελούχος Ελλάδος χάρη στον Γιάχο αλλά και τον καριερίστα Τριτσώνη που έδωσε την βοήθεια στην κρίσιμη στιγμή. Ακόμη και οι υγιείς οπαδοί του ΟΣΦΠ, αυτοί που έχουν εγκαταλείψει το Καραϊσκάκη, αηδίασαν με την πρωτοφανή, για τελικό κυπέλλου Ελλάδος, σφαγή του Αστέρα Τρίπολης και την καραμπινάτη αλλοίωση του αποτελέσματος. Ο Αστέρας σε μια κανονική χώρα με μια κανονική

διαιτησία και όχι της ΕΠΟ του Σαρρή θα είχε κατακτήσει το κύπελλο με 2-1 ή ακόμη μεγαλύτρο σκορ αν ο Γιάχος και ο Τριτσώνης δεν έπνιγαν ένα ξεκάθαρο πέναλτι και αποβολή του Μανιάτη στο 68. Νωρίτερα συνέβη το εκπληκτικό με τον Χολέμπας να χτυπάει εκτός φάσης τον Κοντοέ και αντί να αποβληθεί τελικά και ο θύτης και το θύμα είδαν από μία... κίτρινη. Και το αποκορύφωμα στο τέλος της παράτασης. Ο Φέισα ανέτρεψε έβαλε το χέρι στον λαιμό του Ράγιος μέσα στην περιοχή και τον πέταξε κάτω, ο Γιάχος δεν είδε πάλι τίποτα και στην αντεπίθεση ο Αμπντούν ανατράπηκε έξω από την περιοχή αλλά ο Γιάχος με λίγη καλή θέληση πήγε την φάση λίγους πόντους μπροστά, έδωσε πέναλτι και καθάρισε την μπουγάδα με 3-1 σκορπίζοντας ενθουσιασμό σε όσους... φτιάχνονται με τέτοιες νίκες. Οι παίκτες του Αστέρα δεν άντεξαν την αδικία με αποτέλεσμα να απειληθεί γενική σύρραξη στην οποία μία από τις πιο αηδιαστικές φιγούρες ήταν ο Κώστας Μανωλάς με το ανανεωμένο μαλλί φράτζα. Αναμένεται αύριο νέα δήλωση του θείου Στέλιου για το πόσο δικαιωμένη είναι η οικογένεια από την επιλογή του Κωστάκη που απολαμβάνει τίτλους και... υπερηφάνια.

Το ματς

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά το πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να περιορίσει τις κινήσεις του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειχνε μουδιασμένος. Έτσι, οι Αρκάδες έφτασαν να προηγηθούν νωρίς, μόλις στο 13ο λεπτό με τον Ράγιος. Συγκεκριμένα, ο Περόνε έβγαλε την μπάλα στον Ναβάρο που από κοντά νικήθηκε από τον Μέγιερι, με τον Ράγιος, όμως να παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ να ανοίγει το σκορ.
Στην πορεία, ο Αστέρας φάνηκε να κρατά το ρυθμό του ματς στα μέτρα του, με τον Ολυμπιακό, όμως να καταφέρνει να ισοφαρίζει στο 42ο λεπτό, όταν ο Φουστέρ από το ύψος του πέναλτι σούταρε και έκανε το 1-1. Αποτέλεσμα που ήταν και αυτό με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, ο Αστέρας μπήκε πολύ καλύτερα και είχε τον έλεγχο, με τον Ολυμπιακό όμως να ισορροπεί και μετά από τα πρώτα λεπτά ο ρυθμός της αναμέτρησης να πέφτει αρκετά, με τα νεύρα και την ένταση να είναι εμφανή. O Γιάχος με την βοήθεια του Τριτσώνη αλλοίωσαν το αποτέλεσμα στην φάση την οποία ο Μανιάτης απόκρουσε πάνω στην γραμμή χωρίς να δώσει πέναλτι και αποβολή με την οποία ο ΟΣΦΠ θα έμενε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο.
Ο Λέντσε είχε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 89ο λεπτό, όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στον έμπειρο άσο, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρεμάσει τον Κάρολ. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο πρώτο μέρος της παράτασης δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση, με τον Ολυμπιακό όμως να καταφέρνει να σκοράρει στο 98ο λεπτό, όταν μετά την κεφαλιά του Φουστέρ από κόρνερ του Πίνο, ο Τζιμπούρ εκτέλεσε και βρήκε δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Αστέρας μπορούσε να ισοφάρίσει όμως δεν δόθηκε άλλο ένα πέναλτι πάνω στον Ράγιος το οποίο δεν... είδε ο Γιάχος. Κάτι που έγινε λίγα λεπτά αργότερα υπέρ του Ολυμπιακού. Οι « ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι με τον Αμπντούν να είναι εύστοχος και να κάνει το σκορ 3-1. Από εκεί και πέρα υπήρξε ένταση που διέκοψε το ματς για λίγα λεπτά, αφού υπήρχαν αρκετά νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων. Έτσι μετά τις αποβολές των Μοντέστο και Περόνε το ματς ξεκίνησε ξανά και έληξε χωρίς καμία αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα