Αιματοχυσία στη Συριά παρά τους παρατηρητές

18:31 30/12/2011 - Πηγή: AEK365

Παρά την παρουσία των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, η αστυνομία της χώρας απάντησε με δακρυγόνα στους εκατοντάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεων της αντιπολίτευσης για μαζικές συγκεντρώσεις μετά τις προσευχές της Παρασκευής, με στόχο να δείξουν στους παρατηρητές το επίπεδο της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του Άσαντ.

Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς διαδηλωτές

από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Το «Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις της επαρχίας Ιντλίμπ μετά τις προσευχές της Παρασκευής. Ακτιβιστές στην Χάμα και στο προάστιο Ντούμα της Δαμασκού έκαναν λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και υπήρξαν επεισόδια με τουλάχιστον 24 τραυματίες.

Οι αυτομολήσαντες του αραβικού στρατού, ο λεγόμενος «Ελεύθερος Στρατός της Συρίας», ανακοίνωσαν από την πλευρά τους «παύση πυρός» κατά κυβερνητικών στόχων για όσο βρίσκεται στη χώρα η αποστολή του Συνδέσμου.

Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έφτασαν στη Συρία αυτή την εβδομάδα για να εκτιμήσουν εάν και κατά πόσο η Δαμασκός τηρεί τη συμφωνία για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα