Ένα πάντα γυναίκα της χρονιάς!

18:21 30/12/2011 - Πηγή: AEK365

Στις 12 γυναίκες της χρονιάς που ανέδειξε φέτος το BBC (μία για κάθε μήνα του 2011) περιλαμβάνεται και ένα θηλυκό πάντα! Το πάντα Τιαν Τιαν που είναι η γυναίκα της χρονιάς για το Δεκέμβριο έφτασε στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου από την Κίνα με μεγάλες τιμές και δόξες καθώς ακόμα και οι πιλότοι του αεροπλάνου που το μετέφερε φορούσαν κιλτ προς τιμην του.

Στους υπόλοιπους μήνες μοιράζονται η Αμερικανή βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς, την οποία είχε πυροβολήσει ένας μανιακός στη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης (Ιανουάριος), η τραγουδίστρια

Αντέλ (Φεβρουάριος), η Εμάν αλ-Ομπέιντι, θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού από στρατιώτες του καθεστώτος Καντάφι (Μάρτιος), φυσικά η καμαριέρα του Στρος Καν, Νασιφάτου Ντιάλο (Μάιος), η Σαρλότ Γουίτστοκ που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό (Ιούλιος).

Στους άνδρες της χρονιάς περιλαμβάνονται ο ηθοποιός Κόλιν Φερθ, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Χέρμαν Κέιν, (αποσύρθηκε λόγω σεξουαλικού σκανδάλου) και ο δημοσιογράφος της News of the World, Πολ ΜακΜάλαν.

Η επιλογή των προσώπων στην περίπτωση των γυναικών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία με δεκάδες πολίτες να στέλνουν μηνύματα στο κανάλι ή να δημοσιεύουν ειρωνικά σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα και βουλευτές εξέφρασαν την έκπληξή τους. «Σε μια χρονιά που είδαμε μια γυναίκα να αναλαμβάνει τα ηνία του ΔΝΤ ή μια άλλη γυναίκα να εκλέγεται πρωθυπουργός της Δανίας ή που θρηνήσαμε την απώλεια της Έιμι Γουάινχάουζ, είναι περίεργο που το BBC δεν βρήκε μια θέση για αυτές. Όσο και αν όλοι αγαπάμε τα panda» είπε η βουλευτής των Εργατικών Στέλα Κρίζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα