Αναμνήσεις από το ΟΑΚΑ (VIDEO)

13:00 18/5/2013 - Πηγή: AEK365

Παγωμένο, αχανές, άχρωμο. Το ΟΑΚΑ σίγουρα δεν είναι γήπεδο για ποδόσφαιρο όμως η ΑΕΚ κατάφερε και του "προσέφερε" μαγικές στιγμές. Για εννέα σεζόν η ΑΕΚ το έκανε σπίτι της δίνοντας μερικά από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορίας της. Μεγάλες νίκες, τεράστια πάρτι στην εξέδρα αλλά και πίκρες. Τώρα που η ΑΕΚ αφήνει το ΟΑΚΑ

ας θυμηθούμε μία... ενδεκάδα αγώνων που έδωσε εκεί από το 2004 ως γηπεδούχος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και θα τα κουβαλάμε για πάντα.

ΑΕΚ-Καλλιθέα: 4-1 (24/10/2004)
Πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ ως έδρα και ο κόσμος δίνει δυναμικό παρών. Περίπου 40.000 Ενωσίτες ζωντανεύουν το γήπεδο και βλέπουν τη νέα ΑΕΚ να πετάει φωτιές και να επικρατεί με 4-1 με τους Σοάρες και Λυμπερόπουλο σε μεγάλο βράδυ.

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ: 0-0 (7/11/2004)
Μέγα πλήθος. Κατάμεστο το ΟΑΚΑ σε ένα μεγαλειώδες βράδυ για το λαό της ΑΕΚ. Πάνω από 63.000 βρέθηκαν στο στάδιο με τα μάτριξ να ευχαριστούν για την αγάπη του κόσμου. Το ματς αδιάφορο με ελάχιστες φάσεις δεν έκλεψε την παράσταση από το πάρτι στις εξέδρες.

AEK - IΩΝΙΚΟΣ: 0-1 (8/5/2005)

Απίστευτο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ήθελε νίκη και γινόταν πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Και όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά το γκολ του Νατσούρα στο 87' "σκότωσε" κάθε ελπίδα. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα είχε ακυρωθεί γκολ του Σοάρες, ενώ ο Λυμπερόπουλος είχε δοκάρι.

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: 2-1 (2/11/2008)

Δύσκολη περίοδος για την ΑΕΚ με το πείραμα Δώνη να είναι σαφές πλέον πως έχει αποτύχει και την ομάδα να μην τραβάει. Ο Αστέρας σκοράρει στο 67' και ο κόσμος ξεσπάει με γιουχαΐσματα και συνθήματα. Δεν σταματάει ακόμα και όταν στο 90' ο Μαϊστόροβιτς ισοφαρίζει. Τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζιμπούρ με ψαλιδάκι γυρίζει το ματς. Ξέσπασμα, φωνές, κλάματα και απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων.

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ: 1-0 (27/11/2010)

Ο Ολυμπιακός έρχεται στο ΟΑΚΑ με μεγάλα... όνειρα. Χάνει πέναλτι και έχει φάσεις όμως στα τελευταία λεπτά καταρρέει. Η ΑΕΚ πιέζει και στο 90' ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ αναλαμβάνει δράση. Περνάει Ντουντού και καπνογόνο και κόβει για τον Μπλάνκο που σε κενό τέρμα σκοράρει. Πανδαιμόνιο.

ΑΕΚ-Πανθρακικός: Διεκόπη (14/4/2013)

Το απόλυτο δράμα. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει πάση θυσία το ματς αλλά είναι φανερό πως την έχει πνίξει το άγχος. Το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη και η είσοδος μιας ομάδας ανεγκέφαλων στον αγωνιστικό χώρο δημιουργεί ένα τραγικό σενάριο για την Ένωση. Ο κόσμος στις κερκίδες ξεσπά σε κλάματα μη πιστεύοντας τη έχει συμβεί.

ΑΕΚ-ΠΑΟ: 3-0 (23/10/2005)

Αμφίρροπο παιχνίδι μέχρι το 85' που άρχισε το πάρτι. Ο Λύμπε ανοίγει το σκορ και δύο λεπτά μετά ο Τσάνκο με σουτ από το κέντρο πετυχαίνει το γκολ της ζωή του. Πριν καλά καλά κοπάσουν τα πανηγύρια ο Λακης κάνει το 3-0 βάζοντας το κερασάκι.

ΑΕΚ-ΠΑΟ: 2-3 (2/2/2011)

Καθυστερήσεις και η ΑΕΚ κερδίζει φάουλ στο κέντρο. Χάνει 3-1 και αποκλείεται. Ο Μίτσελ θα δοκιμάσει το τελευταίο γέμισμα. Σουτάρει και ο χρόνος σταματά όσο η μπάλα βρίσκεται στον αέρα. Ο Καρνέζης κάνει τη χειρότερη εκτίμηση της καριέρας του και η μπάλα αναπαύεται στα δίχτυα. 2-3 και επική πρόκριση. Παίκτες και κόσμος πανηγυρίζουν με δάκρυα στα μάτια.

ΑΕΚ-Λιλ: 1-0 (1/11/2006)

Η κατάρα του Champions League σπάει. Τόσους αγώνες φλέρταρε με μια νίκη η ΑΕΚ όμως δεν την είχε πετύχει. Ο Λυμπερόπουλος όμως με έναν κεραυνό έβαλε τέλος στο κακό σερί και έριξε τους πολύ καλούς εκείνη την εποχή Γαλλους στο καναβάτσο.

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ: 4-0 (10/3/2008)

Η ΑΕΚ ταπεινώνει τον Ολυμπιακό από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Καταιγιστική η Ένωση πάει στο ημίχρονο με 3-0 και ρίχνει ταχύτητα στο δεύτερο με το γκολ του Καφέ να σφραγίζει το μαγικό απόγευμα. Απίστευτο πάρτι στο γήπεδο και ο Ριβάλντο αφηνιασμένος αποχωρεί με υψωμένα τέσσερα δάχτυλα.

ΑΕΚ-Μίλαν: 1-0 (22/11/2006)

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη επί ελληνικού εδάφους. Η ΑΕΚ υποδέχεται τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν των Κακά, Πίρλο, Ιντζάγκι, Σέεντορφ κ.τ.λ. Ο δαιμονισμένος εκείνο τον καιρό Σέζαρ αφήνει άγαλμα τον Ντίντα και το ΟΑΚΑ παίρνει φωτιά. Η Μίλαν τα δίνει όλα για να ισοφαρίσει αλλά η ΑΕΚ εκείνο το βράδυ δεν χάνει με τίποτα την ιστορική νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα