Αναβολή στη στέψη...

23:52 17/4/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.- ΓΟΥΙΓΚΑΝ: 1-0
Γήπεδο: Etihad

Αυτό που είχε ο Κάρλος Τέβεζ για τη Μάντσεστερ Σίτι, έλειπε απ' όλη τη Γουίγκαν. Όσο κι αν οι «λάτικς» παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί στο «Etihad», η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι με την έμπνευση του Αργεντινού επιθετικού πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ στους 13 βαθμούς.

Στο 21ο λεπτό ο Αγουέρο αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 36' και στο 37' η Γουίγκαν έχασε δύο πολύ καλές φάσεις με τους Κονέ και Ντι Σαντό.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πίστεψε πως αυτό που...

έφταιγε για τη Σίτι ήταν η κακή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Σέρχιο Αγουέρο. Έτσι, τον αντικατέστησε με τον Έντιν Τζέκο στην έναρξη του δεύτερου μέρους, όμως έβλεπε τους παίκτες της Γουίγκαν να κάνουν ό,τι θέλουν στη μεσαία γραμμή. Και η άμυνα των «πολιτών», όμως, δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Ο Ντι Σάντο ταλαιπώρησε και τον Λέσκοτ και τον Κομπανί και στο 75', ο αντικαταστάτης του, Καλούμ ΜακΜάναμαν, είχε ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ στο 76', που μπλόκαρε ο Χαρτ. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Τζέκο, όμως το αριστερό σουτ που έκανε ο Βόσνιος υπό πίεση, απομακρύνθηκε από τον Ρομπλς με το πόδι. Στο 83ο λεπτό, ο Σάρνερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ προτού στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κάρλος Τέβεζ με ωραίο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς (83' Σινκλέρ), Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Νασρί, Γκαρσία (59' Μίλνερ), Μπάρι, Γ. Τουρέ, Αγουέρο (46' Τζέκο), Τέβεζ

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Ρομπλς, Αλκαράζ, Μπόις, Φιγκερόα, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ (89' Εσπινόζα), Γκόμεζ (85' ΜακΆρθουρ), Μποσεζούρ, Σάρνερ, Κονέ, Ντι Σάντο (68' ΜακΜάναμαν)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 2-2
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Σε ένα ματς με πολύ καλό ρυθμό, τέσσερα γκολ και αρκετές φάσεις, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 2-2, με τους «κόκκινους διαβόλους» να βλέπουν τη Σίτι να μειώνει την μεταξύ τους απόσταση στους 13 βαθμούς, αλλά να μην... αγχώνονται!

Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπορεί να βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τα γκολ των Βαζ Τε (17') και Ντιαμέ (55'), ωστόσο είχε ισάριθμες απαντήσεις με τους Βαλέντσια (31') και Φαν Πέρσι (76').
Από θέση οφσάιντ ξεκίνησε ο Ολλανδός επιθετικός στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Τους 81 βαθμούς έφτασε η Γιουνάιτεντ που απέχει πλέον μια... ανάσα από την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Τους 39 έφτασε η Γουέστ Χαμ, η οποία βρίσκεται πλέον μόνη στην 11η θέση του πίνακα.

Η Γουέστ Χαμ έβαλε φωτιά στο «Άπτον Παρκ» στο 16ο λεπτό, καθώς ο Τζάρβις έκανε τη σέντρα και ο Βαζ Τε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, αλλά στο 30' ο Βαλέντσια με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Καγκάβα, έφερε τα ματς στα ίσα.

Στο 46' ο Φαν Πέρσι δεν πρόλαβε από κοντά να πλασάρει τον Γιασκελάινεν, ενώ στο 51' ο Κάρολ παραλίγο να κρεμάσει από τα 30 μέτρα τον Ντε Χέα. Τελικά στο 54ο λεπτό ο Ντιαμέ με τρομερό σουτ έβαλε ξανά μπροστά στ σκορ τη Γουέστ Χαμ. Στο 59' ο Γιασκελάινεν είπε όχι σε σουτ του Φαν Πέρσι, ενώ στο 62' ο Ο΄Νίλ έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ρούνεϊ. Στο 69' ο Γιασκελάινεν απέκρουσε ξανά το σουτ του Φαν Πέρσι. Η Γιουνάιτεντ πίεσε στη συνέχεια, ο Ρούνεϊ είδε τον Ο' Νιλ να διώχνει το σουτ του πάνω στη γραμμή στο 63' και ο Φαν Πέρσι αστόχησε με κεφαλιά στο 69', ωστόσο το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 76' το σουτ του Καγκάβα βρήκε και στα δύο δοκάρια και ο Ολλανδός επιθετικός (ξεκινώντας από θέση οφσάιντ) πλάσαρε σωστά για να διαμορφώσει το τελικό 2-2!

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιαασκελάινεν, Ντεμέλ, Ο' Μπράιαν, Κόλινς, Ριντ, Νόλαν (83' Τέιλορ), Ο' Νιλ (68' Νομπλ), Τζάρβις, Ντιαμέ (83' Κόλισον), Βαζ Τε, Κάρολ

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Ράφαελ, Τζόουνς, Κάρικ, Βαλέντσια, Καγκάβα (78' Ερνάντες), Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ (71' Γκιγκς)

ΦΟΥΛΑΜ- ΤΣΕΛΣΙ: 0-3
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Ο Τζον Τέρι θέλει Τσάμπιονς Λιγκ και θα στείλει την Τσέλσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση γιατί... έτσι του αρέσει! Το απέδειξε στο «Craven Cottage», όπου με δύο προσωπικά γκολ συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση των τριών βαθμών με το 3-0 επί της Φούλαμ σε εξ αναβολής ματς για την 29η αγωνιστική.

Οι «μπλε» του Λονδίνουν πέρασαν από την έδρα των «cottagers» όσο άνετα δείχνει και το αποτέλεσμα, αφού δεν χρειάστηκε υπερπροσπάθεια για να πετύχουν τα τρία γκολ και να σκοράρει δις ο Τέρι για πρώτη φορά έπειτα από τον Νοέμβρη του 2004!

Καταπληκτικό γκολ και από τον Νταβίντ Λουίζ που «κεραυνοβόλησε» την εστία του Σβάρτσερ από περίπου 40 μέτρα, δείχνοντας το δρόμο για τη νίκη. Στους 61 βαθμούς και την 3η θέση της βαθμολογίας πέρασε η Τσέλσι, που έχει και ένα ματς λιγότερο από την Άρσεναλ, η οποία συμπληρώνει την πρώτη τετράδα.
Σταθερά στο 10ο σκαλί η Φούλαμ, που όμως, αισθάνεται την «αναπνοή» της Γουέστ Χαμ στο -1, μετά και τον βαθμό που πήρε από το παιχνίδι (2-2) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο 24' το σουτ του Καραγκούνη έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 30' ο Λουίζ με τρομερό σουτ έκανε το 1-0 για την Τσέλσι. Τρία λεπτά μετά ο Τσεχ σταμάτησε τον Μπερμπάτοφ, ενώ στο 35' ο Τσέχος κίπερ απέκρουσε το σουτ του Εμάνουελσον. Στο 41' το σουτ του Μπερμπάτοφ έφυγε λίγο άουτ, αλλά στο 44' η Τσέλσι πέτυχε και 2ο γκολ. Ο Μάτα έβγαλε τη σέντρα και ο Τέρι με άψογη κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Αυτό που έκανε τη διαφορά στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ακόμα ένα γκολ για τους «μπλε» και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Τζον Τέρι. Στο 72ο λεπτό με κεφαλιά πάνω στη γραμμή έστειλε τη μπάλα ξανά στα δίχτυα για το τελικό 3-0 της Τσέλσι.

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίισε (67' Ρονταγέγκα), Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίτερ, Καραγκούνης (76' Φρίμπονγκ), Εμάνουελσον, Ίνοχ, Μπερμπάτοφ, Πέτριτς (82' Φρέι), Ρουίζ

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Μπέρτραντ, Ραμίρες (75' Μίκελ), Λάμπαρντ, Μάτα (80' Μπα), Μόουζες, Αζάρ (69' Όσκαρ), Τόρες

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα