Αντιντόπινγκ διάρκειας 8 ετών

23:56 6/3/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΔΟΕ επιμένει στην τακτική της να επανεξετάζει τα δείγματα σε κάθε ευκαιρία ανανέωσης της τεχνολογίας εντοπισμού των παράνομων ουσιών. Έτσι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 ανακοίνωσαν πως τα δείγματα αντιντόπινγκ των αθλητών που θα πάρουν μέρος στο Λονδίνο θα έχουν 8 χρόνια διάρκεια.«Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί ότι το σύστημα ελέγχου θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό στους Ολυμπιακούς

του Λονδίνου, χάρη στην πρόοδο της ανάλυσης των δειγμάτων που θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο αντιντόπινγκ του Χάρλοου στο Έσεξ, βορειοανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Είναι η πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα έχουμε στη διάθεσή μας πλήρη στοιχεία. Αυτό θα μας επιτρέψει να ανατρέχουμε στα δεδομένα για να δούμε πράγματα που δεν θα έχουν ανιχνευθεί πριν», δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου και ερευνητής στο Κινγκ Κόλετζ του Λονδίνου, Ντέιβιντ Κάουαν.

Ο Κάουαν πρόσθεσε πως : «Όταν οι αθλητές γνωρίζουν ότι οι έλεγχοι είναι καλοί, δεν θα προχωρήσουν. Το αποτρεπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ αποτελεσματικό και αυτό θα επιτρέψει στους αθλητές να ανταγωνίζονται ισότιμα το Λονδίνο»

Keywords
Τυχαία Θέματα