Απίστευτα μεγαλύτερος ο αριθμός όσων εξοντώθηκαν απ'τους Ναζί

13:59 5/3/2013 - Πηγή: AEK365

Πολύ μεγαλύτερος, από τα ήδη εφιαλτικά νούμερα, φαίνεται να είναι ο αριθμός των ανθρώπων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Έως τώρα ήταν γνωστό ότι περίπου 5 με 6 εκατομμύρια Εβραίοι είχαν πέσει θύματα της ναζιστικής παράνοιας στο Ολοκαύτωμα, ενώ ακόμα 6 εκατομμύρια είχαν δολοφονηθεί.

Ωστόσο, νέες επισταμένες και επίπονες μελέτες που διήρκησαν 13 χρόνια στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον ανεβάζουν αυτούς τους αριθμούς στα 15 με 20 εκατομμύρια!

Οι ιστορικοί όλα αυτά τα χρόνια μελετούσαν μια υπερπληθώρα αρχείων

και ερευνών γύρω από το Ολοκαύτωμα.

«Τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά. Συγκεντρώσαμε στοιχεία και αριθμούς που κανείς δεν είχε συμπεριλάβει στο παρελθόν, ακόμα και για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ήταν πολύ γνωστά», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Τζέφρι Μεγκαργκί.

Αν και όταν κάποιος σκέφτεται τα στρατόπεδα εξόντωσης το μυαλό πάει στο Άουσβιτς και στο Γκέτο της Βαρσοβίας κατά κύριο λόγο, στην πραγματικότητα υπήρχαν 42.400 στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μάλιστα, σε κάποια οδηγούνταν έγκυες γυναίκες, οι οποίες ήταν αναγκάζονταν σε έκτρωση είτε το μωρό δολοφονούνταν αμέσως μετά τη γέννησή του.

Ο αριθμός αυτών των τοποθεσιών είναι σχεδόν διπλάσιος απ'ό,τι είχε υπολογιστεί έως σήμερα και οι άνθρωποι που φυλακίστηκαν και εξοντώθηκαν υπολογίζονται πλέον στα 15 με 20 εκατομμύρια!

«Τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα απ' όσο νομίζαμε ως τώρα. Ξέραμε και παλιότερα πόσο άθλιες ήταν οι συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όμως τα νούμερα είναι απίστευτα», αναφέρει ο διευθυντής του Γερμανικού Ιστορικού Ινστιτούτου της Αμερικής, Χάρτμουτ Μπέργκχοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα