«Από την ΑΕΚ δεν έφυγα ποτέ»

10:44 17/10/2013 - Πηγή: AEK365

Τώρα παίζει στο Παγκράτι, αλλά η ΑΕΚ πάντα για εκείνον είναι τρόπος ζωής... Ο Φώτης Βασιλόπουλος μίλησε στην ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ για την Ένωση, για τα αισθήματά του και το μέλλον, ενώ χαρακτήρισε "ευλογία" την παρουσία του Μελισσανίδη στην ομάδα. Αναλυτικά:

-Δεν είναι η καλύτερή σου όταν παίζεις απέναντι στην ΑΕΚ. Σωστά;

«Αυτονόητο δεν είναι; Αν και θα είναι η τρίτη φορά αν δεν κάνω

λάθος, καθώς συνέβη δις με τον Πανιώνιο, όχι δεν είναι. Όμως, είμαι και επαγγελματίας. Οφείλω αυτή την στιγμή να παίξω για την ομάδα της οποίας φοράω την φανέλα. Και με το Παγκράτι έχω ειδική σχέση. Δεν είναι μόνο επαγγελματική η σχέση. Δεν ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο, αλλά μου στάθηκε πριν από μήνες και σε ένα πολύ σοβαρό προσωπικό μου θέμα. Σε κάθε περίπτωση, θα τα δώσω όλα για τους ανθρώπους του Παγκρατίου που με εμπιστεύονται».

-Σε «ακούμε» σκληρό προς την ΑΕΚ, ή μας φαίνεται;

«Με ακούτε, όπως πρέπει... Την αλήθεια λέω... Η ΑΕΚ είναι η ομάδα της καρδιάς μου κι αυτό δεν αλλάζει. Τη παρακολουθώ, όπως ξέρετε σε όλα τα αθλήματα εδώ και χρόνια, ανεξάρτητα αν αγωνίζομαι σε άλλη ομάδα, ή όχι. Η ΑΕΚ δεν είναι απλά ένας σύλλογος. Η ΑΕΚ είναι ιδέα. Κι αυτά που λέω δεν είναι φανφάρες για να κάνω την καρδιά κανενός. Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτε και σε κανέναν. Το Σάββατο, όμως, για σαράντα λεπτά, θα κάνω ό,τι μπορώ για να νίκη του Παγκρατίου».

-Η αλήθεια είναι, ότι το κάνει πιο εύκολο για σένα, που ο αγώνας δεν θα έχει οπαδούς της ΑΕΚ λόγω τιμωρίας.

«Καταρχήν δεν πιστεύω ότι το γήπεδο θα είναι άδειο. Κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ πάλι θα είναι μέσα. Κάποιοι απ΄ αυτούς ίσως να είναι και φίλοι μου. Με πολλούς απ' αυτούς ίσως ήμασταν και μαζί σε κάποια ματς της ΑΕΚ σε άλλα αθλήματα. Θα επαναλάβω, όμως, αυτό που είπα και παραπάνω. Για σαράντα λεπτά θα κάνω ό,τι μπορώ για να διεκδικήσει το Παγκράτι τη νίκη».

-Μακριά από την ΑΕΚ ενάμιση χρόνο τώρα... Νιώθεις μία στέρηση, κάτι;

«Από την ΑΕΚ δεν έφυγα ποτέ εγώ. Ξέρετε, ότι και την ομάδα μπάσκετ την παρακολουθούσα κατά την περασμένη περίοδο στη Β΄ Εθνική και εντός και εκτός έδρας. Ομολογώ, πάντως, και θέλω να το γράψετε όπως σας το λέω: Ως αθλητής μου έλειψε ο κόσμος της ΑΕΚ και ο... Νικολάου»!

-Θα είναι άκρως αυτάρεσκο, αν δεν πάρουμε θέση μετά από την αναφορά στην ταπεινότητά μας.

«Θα εκτιμούσα πολύ να μην το κάνετε. Είναι μια πραγματικότητα. Για καλά και για άσχημα μου έλειψε η κριτική του Νικολάου. Ξέρω τι λέω...»

ΑΕΚ θα διεκδικήσει φέτος την άνοδο στην Α1, που δεν καταφέρατε εσείς πριν από ενάμισι χρόνο. Τι πιθανότητες δίνεις;

«Καταρχήν να πω ότι υπήρξαν λόγοι που δεν τα είχαμε καταφέρει εμείς. Δεν έχει σχέση η τωρινή ομάδα με την τότε. Οι συνθήκες σήμερα στην ΑΕΚ είναι κατά πως γνωρίζω, διαβάζω και παρακολουθώ εξαιρετικές. Επιπλέον, η ΑΕΚ προετοιμάζεται από τον περασμένο Ιούνιο! Τότε, φτιάχτηκε μια ομάδα την Πέμπτη και το Σάββατο έπρεπε να κατέβουμε να παίξουμε. Ξέρετε καλά επίσης, ότι τότε η ομάδα δεν είχε ηρεμία, άλλαξε πέντε-έξι προπονητές. Υπήρξαν θέματα. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι αν είχαμε κάνει προετοιμασία, θα τα καταφέρναμε. Η εφετινή ΑΕΚ έχει τα φόντα για να ανέβει. Τι να λέμε τώρα;»

-Την είδες την ΑΕΚ στο τουρνουά «Μαστρογιάννεια». Η γνώμη σου;

«Εντάξει... Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα από ένα ημίχρονο κακό, που την είδα. Η ΑΕΚ έχει την δυναμική και λόγω ποιότητας και λόγω συνθηκών και λόγω φανέλας να ανέβει. Θα ήταν άδικο να κρίνω την ΑΕΚ άλλωστε σε μία περίοδο, όπου δεν έπαιζε ο Αλέξης ο Φαλέκας. Η ΑΕΚ επηρεάστηκε από την απουσία του στην προετοιμασία. Η επιστροφή του και η προσαρμογή του αλλάζει την ΑΕΚ άρδην. Θεωρώ, λοιπόν, ότι για άλλη μία φορά η ΑΕΚ περιμένει πολλά από τους Φαλέκα, Δέσπο και Γκιζόγιαννη. Η αξία τους και η εμπειρία τους είναι αδιαμφισβήτητη. Βέβαια, με την προϋπόθεση να αξιοποιηθούν σωστά. Αν αξιοποιηθούν σωστά, η ΑΕΚ δύσκολα θα χάσει την άνοδο».

-Παρακολουθείς τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, κυρίως δε στην ποδοσφαιρική. Είσαι αισιόδοξος;

«Ποιος λογικός οπαδός της ΑΕΚ δεν είναι; Ξέρετε, ότι χρόνια τώρα φώναζα, ότι μόνη λύση για την ΑΕΚ είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Πρόκειται για επιχειρηματία παγκοσμίου φήμης και δυναμικής. Είναι ευλογία για την ΑΕΚ, που ο Μελισσανίδης αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά. Με ποιον άλλο μπροστάρη ένας οδυνηρός υποβιβασμός και μία απόφαση για συμμετοχή στην Τρίτη Εθνική δεν θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα; Κι όχι μόνο αυτό. Μπόρεσε ο Μελισσανίδης να συσπειρώσει τους πάντες και όλη αυτή η διαδικασία να μοιάζει με εξιλέωση. Εννοείται, με κορυφαίο γεγονός τις διαδικασίες για την «Αγιά Σοφιά», το νέο σπίτι της ΑΕΚ, που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα