Αργεντινή: Ούτε συλλυπητήρια για τον θάνατο της Θάτσερ

09:32 9/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, απεβίωσε χθες και από αρκετές χώρες στάλθηκαν επιστολές με συλλυπητήρια όχι όμως και από την Αργεντινή.
Από την στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος της Θάτσερ, από την χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο, ούτε έχει βγει εκπρόσωπος της κυβέρνησης έστω για συλλυπητήρια.

Στην Αργεντινή φαίνεται πως δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την αντίδραση της Θάτσερ στον πόλεμο των Φόκλαντ. Υπενθυμίζεται πως η Θάτσερ ήταν εκείνη που είχε οδηγήσει την Βρετανία σε πόλεμο με την Αργεντινή για τα Νησιά Φόκλαντ.
Στις 2 Απριλίου 1982, η δικτατορική, τότε, κυβέρνηση της Αργεντινής εισέβαλε στα Νησιά Φόκλαντ, τα οποία αποτελούσαν έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας, επί του οποίου όμως η Αργεντινή ήγειρε αξιώσεις ήδη από το 1830. Ξεκίνησε έτσι ο «πόλεμος των Φόκλαντ», καθώς η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ αντέδρασε σθεναρά, στέλνοντας επιτόπου ναυτική δύναμη για να επανακαταλάβει τα νησιά.
Πολλοί είναι εκείνοι στην Αργεντινή που θεωρούν την Θάτσερ υπεύθυνη για ό,τι συνέβη στη διάρκεια του πολέμου και κυρίως για την απόφασή της να βυθιστεί το πολεμικό πλοίο «Στρατηγός Μπελγκράνο» που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 323 στρατιώτες από την Αργεντινή, δηλαδή σχεδόν οι μισοί από τον συνολικό αριθμό των θυμάτων, από την πλευρά της Αργεντινής, στη διάρκεια της δίμηνης σύρραξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα