Αρνείται τα πάντα ο Άκης

21:25 18/4/2012 - Πηγή: AEK365

Αρνούμενος κάθε κατηγορία σε βάρος του, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, δηλώνει πως δεν έλαβε ούτε δώρα ούτε ανταλλάγματα στη διάρκεια της πολιτικής του ζωής. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε παράνομη δραστηριότητα νομιμοποίησης αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.

Ο ανακριτής φέρεται να επισήμανε πολλές φορές προς τον πρώην υπουργό ότι μία σειρά

γνωστών του προσώπων κινούνται μέσω των επίμαχων εταιρειών και εμφανίζονται να ασχολούνται με ακίνητα που τελικώς καταλήγουν σε συγγενικά του πρόσωπα, ρωτώντας τον μία προς μία τις «συμπτώσεις» - κατά τον κατηγορούμενο - που εμφανίζονται στην δικογραφία.

Ωστόσο ο πρώην υπουργός αρνήθηκε συστηματικά κάθε είδους εμπλοκή του με τις εξωχώριες (offshore) εταιρείες, μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για το οποίο κατηγορείται.

Αναφορικά με το περίφημο ακίνητο του πρώην υπουργού στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την περίπλοκη ιδιοκτησιακή διαδρομή την οποία ακολούθησε μέχρι να φτάσει στα χέρια της συζύγου του, ο ίδιος δηλώνει για άλλη μία φορά πλήρη άγνοια.

Από την πλευρά της, η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, φέρεται να δήλωσε στη διάρκεια της δικής της απολογίας πως δεν γνωρίζει τίποτα για τα όσα κατηγορείται ο πρώην υπουργός αλλά και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα