Ασταμάτητη η ΑΕΛ

19:19 7/12/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Εθνικός Άχνας-ΑΠΟΕΛ: 0-2
(Μαντούκα 71' πεν., Σεριντάν 90+1')


Νικηφόρα πέρασε από το Δασάκι το ΑΠΟΕΛ, καθώς επικράτησε με σκορ 2-0 του Εθνικού με σκόρερ τους Γκουστάβο Μαντούκα και Σίλιαν Σέρινταν. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 70' από το σημείο του πέναλτι ενώ στις καθυστερήσεις ο Σέρινταν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Άλλη μια φορά κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν ο Στάθης Αλωνεύτης, που κέρδισε το πέναλτι, ενώ έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Απόλλων Λ.-Νέα Σαλαμίνα: 1-2
(Στυλιανού 85'- Εντιαγέ 31', Λεόν 75')

Παλικαρίσιο τρίποντο για τη Νέα Σαλαμίνα, που επικράτησε εκτός έδρας του πρωτοπόρου Απόλλωνα με σκορ 2-1, αγωνιζόμενη μάλιστα με 10 ποδοσφαιριστές από το 43' λόγω αποβολής του Μιντίκκη. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, κόντρα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα και τα προγνωστικά, κατάφερε με γκολ του Ντιαγέ στο 31' και του Ντιέγκο Λεόν στο 75' να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο μέσα στην Λεμεσό.

Αντίθετα, το αποτέλεσμα είναι πολύ οδυνηρό για τον Απόλλωνα, που δέχθηκε την τρίτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Η λεμεσιανή ομάδα, που συγκατοικεί πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας με την ΑΕΛ, υστέρησε σε απόδοση και αυτό στοίχισε με απώλεια βαθμών.

Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το αριθμιτικό πλεονέκτημα, ενώ στο 78' ο Ρομπέρ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άστοχα έξω. Στο 85' αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για βαθμολογικό κέρδος με γκολ του Γκριγκόριε, ωστόσο παρά τις προσπάθειες στο φινάλε, δεν ήρθε έστω ο βαθμός της ισοπαλίας.

Ανόρθωση-Άρης Λ.: 1-0
(Οχαγιόν 90+4')

O Oχαγιόν στη τελευταία φάση του αγώνα λύτρωσε την Ανόρθωση που έχασε προηγουμένως απίστευτες ευκαιρίες. Ο Άρης στάθηκε αξιόλογα σε ακόμα έναν αγώνα και έχασε το βαθμό στο τέλος.

Ο καλοστημένος Άρης μεσοαμυντικά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό στο πρώτο μέρος ενώ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πάρει το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι είχαν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια την κυκλοφορία της μπάλας ενώ στην τελική προσπάθεια δεν ολοκλήρωναν κατάλληλα τις φάσεις.

Στο 9' ο Άντιτς δεν κατάφερε με σουτ να νικήσει τον Κόβατς που απέκρουσε σταθερά, ενώ στο 13' ο πορτιέρο του Άρη εξουδετέρωσε σε κόρνερ εκτέλεση φάουλ του Γκριγκαλασβίλι.

Ο Άρη κατάφερε με το στοιχείο του αιφνιδιασμού να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν μετά από αντεπίθεση ο Ντίνα βρήκε με ακρίβεια τον Οκόγε που βρέθηκε απέναντι από τον Βέγκα στέλνοντας την μπάλα άουτ στο21'.

Η Ανόρθωση που αντιμετώπισε δυσκολίες στην ανάπτυξη επιδίωξε με συνεχόμενη εναλλαγή της μπάλας να δημιουργήσει ρήγματα στα καρέ του Άρη. Στο 24' ο Μπεν Σουσιάν έστρεωσε στον Μάκο που έστειλε την μπάλα άουτ.

Το διαγώνιο σουτ από τον Τουράμ στο 36' απέκρουσε ο Βέγκα, ενώ στο 40' ο Ζόρζε πρόλαβε προτού ο Λόπες βρεθεί σε θέση βολής εντός περιοχής.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Ανόρθωση με μακρινό σουτ από τον Άντις εκτός πειροχής και κοντινό σουτ από τον Δημητρίου δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ανόρθωση μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να γράψει το δικό της μονόλογο, έχοντας τον έλεγχο της μπάλας. Ο Άρης που περιορίστηκε επιδίωξε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις.

Στο 55' ο Γκαρσία με φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Κόβατς ενώ στο 57' το σουτ από τον Γκριγκαλασβίλι κατέληξε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Φοφάνα με σέντρα σημάδεψε τον Ζόρζε που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Γκράσι στο 62' με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξιό «παραθυράκι» του Βέγκα.

Στη... δεύτερη σημαντικότερη ευκαιρία της Ανόρθωσης ο Ζόρζε έπιασε την κεφαλιά από κοντά με τον Κόβατς να αποκρούει.

Δέκα λεπτά μετά ο Οκκάς έχασε μια απίστευτη ευκαιρία όταν ο Μακρής από δεξιά έδωσε στον επιθετικός της Κυρίας που από ένα μέτρο απόσταση σε άδεια εστία έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Ο Οκκάς από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά στο 89' ενώ ο Γκαρσία ση συνέχεια σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Οκκάς έκανε σουτ με τον Κόβατς να αποκρούει ενώ στην επαναφορά ο Οχαγιόν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Δόξα Κ.-ΑΕΛ: 0-1
(Ινταμπτελάι 80')

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η ΑΕΛ στο Μακάρειο, καθώς επικράτησε με σκορ 0-1 της Δόξας, χάρη σε γκολ του Φουάντ Ινταμπντελάι στο 80'. Ο Ολλανδός επιθετικός αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για την Λεμεσιανή ομάδα, καθώς μπήκε στον αγώνα στο 74' στην θέση του Σα και έξι λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μορφή, ο οποίος μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ήταν ανίκητος.

Η ΑΕΛ είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ωστόσο το κατάφερε δέκα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα και πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη με τον Ιβάιλο Πέτεφ στον πάγκο (η πρώτη εκτός έδρας). Ο Βούλγαρος τεχνικός είναι αήττητος από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας (μια ισοπαλία, τέσσερις νίκες).
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στην αναμέτρηση, στο 57' για την ΑΕΛ ο Μοντέιρο σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι με δυνατό σουτ και για λογαριασμό της Δόξας στο 70' ο Πεδρίτο αστόχησε σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Φεγκρούς, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα