Χωρίς έλεος...

18:42 7/12/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 15η αγωνιστική

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-7
Γήπεδο: Weser Stadion

Το παιχνίδι στο Weser Stadion ήταν πιθανό να μην γίνει λόγω του τυφώνα Xaver που πλήττει την Βόρειο Γερμανία αλλά τελικά το παιχνίδι έγινε με την Βέρντερ Βρέμης να μην γλιτώνει από τον τυφώνα ονόματι "Μπάγερν Μονάχου". Οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν έδειξαν έλεος και συνέτριψαν τους γηπεδούχους με 7-0 και το πάρτι ξεκίνησε στο 21' με αυτογκόλ του Λουκιμίγια. Πριν το ημίχρονο οι παίκτες του Πεπ

Γκουαρντιόλα έβαλαν άλλα δυο γκολ με τον Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν στο 27' και τον Φρανκ Ριμπερί στο 38ο λεπτό με το ημίχρονο να τελειώνει 0-3. Μάταια ήλπιζαν στην Βέρντερ Βρέμης πως η Μπάγερν Μονάχου θα έβγαζε το πόδι από το γκάζι και στο 60' ο Μάριο Μάντζουκιτς με το 9ο γκολ του στην Bundesliga έκανε το 0-4 και 8 λεπτά αργότερα ο Τόμας Μίλερ αξιοποίησε ασίστ του Γκέτσε για το 0-5. Δέκα λεπτά πριν το τέλος έπειτα από συνδυασμό Πιζάρο και Αλάμπα, ο Ριμπερί πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ, έκτο στο πρωτάθλημα, για το 0-6 και το μαρτύριο για τους γηπεδούχους τελείωσε στο 90' με τον Μάριο Γκέτσε να κάνει το 0-7.
Για την Μπάγερν Μονάχου ήταν η έκτη νίκη σε ισάριθμες επισκέψεις στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να φτάνει αισίως τα 40 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς ήττα.

Βέρντερ Βρέμης: Βολφ, Φριτζ, Λουκιμίγια, Καλντιρόλα, Γκαρσία, Μακιάντι (61' Μπαργκφρέντε), Γκεμπρέ Σελασιέ, Ελία, Χαντ (72' Γιλντιρίμ), Ντι Σάντο (61' Εκίσι), Πέτερσεν
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ (62' Ντάντε), Φαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Τιάγκο (76' Πιζάρο), Μίλερ, Γκέτσε, Κρόος (70' Κίρχοφ), Ριμπερί, Μάντζουκιτς

Γκλάντμπαχ-Σάλκε 2-1
Γήπεδο: Borrusia Park

Έκτη συνεχόμενη νίκη για την Γκλάντμπαχ που και κόντρα στην Σάλκε έδειξε πως φέτος μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι κέρδισαν 2-1 με ανατροπή καθώς στο 17ο λεπτό η Σάλκε κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπόατενγκ από τον Κορμπ και ο Περουβιανός Τζέφερσον Φαρφάν ήταν εύστοχος κάνοντας το 0-1 με το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Στο 24' ήρθε η απάντηση για τους γηπεδούχους με τον Βραζιλιάνο Ράφαελ να αξιοποιεί την ασίστ του Γιάντσκε και να κάνει το 1-1 ενώ η Γκλάντμπαχ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα πριν το ημίχρονο όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χέβεντες στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό της Σάλκε με τον Μαξ Κρούσε να είναι εύστοχος κάνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σάλκε με παίκτη λιγότερο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει χάνοντας μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Κορμπ, Γιάντσκε, Στρανζλ, Βεντ, Χάκα, Κράμερ, Χέρμαν (90' Νορντβέιντ), Αράνγκο, Κρούσε (83' Ντε Γιόνγκ), Ράφαελ (88' Μπρούερς)
Σάλκε: Φάρμαν, Ουτσίντα, Χέβεντες, Σαντάνα, Κολάσινατς (81' Φουχς), Ματίπ, Νοϊστέντερ (84' Σζαλάι), Φαρφάν, Μέιερ, Ντράξλερ (89' Κλέμενς), Πρινς Μπόατενγκ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 1-2
Γήπεδο: Commerzbank Arena

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Χόφενχαϊμ κερδίζοντας μέσα στην Φρανκφούρτη την Άιντραχτ με 2-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές ενώ οι γηπεδούχοι μετρούν αισίως ένα βαθμό στα έξι τελευταία παιχνίδια.
Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο μέρος σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 46' ο Γερμανός φορ Σβεν Σίπλοκ με το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα έδωσε το προβάδισμα στην Χόφενχαϊμ αλλά δυο λεπτά αργότερα ο Χοσελού έπειτα από ασίστ του Κάντλετς ισοφάρισε για την Άιντραχτ. Όμως η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ καθώς στο 51' ο εκτελεστής Σίπλοκ έγινε δημιουργός καθώς πάσαρε στον Φιρμίνο που διαμόρφωσε το τελικό 1-2 με τον Βραζιλιάνο μέσο να φτάνει τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιούνγκ, Ζαμπράνο, Άντερσον, Οσίπκα, Ρόντε (85' Λάκιτς), Σβέγκλερ, Φλουμ, Ινούι (67' Ρόσενταλ), Κάντλετς (88' Σροκ), Χοσελού
Χόφενχαϊμ: Γκραχλ, Μπεκ, Βέστεργκααρντ, Σούλε, Τολχάν, Ρούντι, Πολάνσκι, Φόλαντ (79' Σαλίχοβιτς), Φιρμίνο, Χέρντλινγκ (73' Τζόνσον), Σίπλοκ (69' Μοντέστε)

Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ 0-1
Γήπεδο: Imtech Arena

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Άουγκσμπουργκ που κέρδισε 1-0 το Αμβούργο και παρέμεινε για 3η σερί αγωνιστική αήττητη. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημειώθηκε στο 18ο λεπτό όταν ο Βέρνερ βρήκε τον Ραούλ Μπομπαντίγια και ο Περουβιανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Αμβούργο: Άντλερ, Μανσίν, Ταχ, Τζουρού, Γιάνσεν, Μπαντέλ, Ρινκόν (60' Ιλίσεβιτς), Μπέιστερ (79' Ρούντνεβς), Αρσλάν, Καλχάνογλου, Λασόγκα
Άουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερχά, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Φογκτ, Άλτιντοπ (76' Χολζχάουσερ), Βέρνερ (90' Ντε Γιόνγκ), Μπομπαντίγια (86' Μόλντερς)

Στουτγάρδη-Ανόβερο 4-2
Γήπεδο: Mercedes Benz Arena

Τέλος στο αρνητικό σερί των δυο ηττών έβαλε η Στουτγάρδη που επιβλήθηκε του Ανόβερο με 4-2. Στο 13' ο Αυστριακός εξτρέμ Μάρτιν Χάρνικ με δεξί σουτ έκανε το 1-0 αλλά το Ανόβερο αντέδρασε και κατάφερε να προηγηθεί. Αρχικά ο Αρτούρ Σόμπιχ στο 28' ισοφάρισε με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και τρία λεπτά αργότερα ο Σενεγαλέζος στόπερ Σανέ με κεφαλιά έκανε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους. Αλλά δυο λεπτά αργότερα, ο μεγάλος σταρ της Στουτγάρδης, Βέναντ Ιμπίσεβιτς ισοφάρισε με το 9ο του γκολ στο πρωτάθλημα και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έβαλαν άλλα δυο γκολ.
Στο 52' ο Ιμπραΐμα Τραορέ αξιοποίησε ασίστ του Λέιτνερ για το 3-2 και στο 82' ο Κονσταντίν Ράους διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για την Στουτγάρδη.

Στουτγάρδη: Ούλριχ, Σακάι, Σβαμπ, Ρούντιγκερ, Ράους, Κεντίρα (80' Κβιστ), Λέιτνερ, Χάρνικ, Τραορέ (88' Σάραρερ), Βέρνερ, Ιμπίσεβιτς (90' Αμπντελάουε)
Ανόβερο: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σανέ, Ποκονιόλι (61' Πάντερ), Αντρεάσεν, Χόφμαν (67' Σλάουντραφ), Σμίντεμπαχ (73' Μπίτενκουρτ), Χούζτι, Ντιούφ, Σόμπιχ

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
Γήπεδο: Signal Iduna Park
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν παρέμεινε κοντά στην πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου μιας και πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στην Βεστφαλία επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 1-0 και παρέμεινε στο -4 από την κορυφή.
Στο 18' έπειτα από λάθος της άμυνας της Ντόρτμουντ ο Κάστρο έδωσε στον Μιν Σον ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 7ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να φανεί απειλητική παρά μόνο μετά το 80' όταν η Λεβερκούζεν έμεινε με δέκα παίκτες γιατί ο Σπάχιτς έπεσε και με τα δυο πόδια στον Λεβαντόφσκι με αποτέλεσμα να αποβληθεί.
Στο 88' ο Λεβαντόφσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Λένο να σώζει την Λεβερκούζεν και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόις έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ.
Έτσι η ομάδα του Κλοπ έμεινε στο -10 από την κορυφή με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να ξεκινά βασικός και να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Φρίντριχ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Σαχίν (81' Πίστσεκ), Μπέντερ (63' Ρόις), Μπλαστσικόφσκι (67' Χόφμαν), Μκιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Λεβαντόφσκι
Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Ντονάτι, Τοπράκ, Σπάχιτς, Καν, Λαρς Μπέντερ, Ρόλφες, Κάστρο (89' Κορ), Χέγκελερ, Σον (82' Φολσέιντ), Κίσλινγκ

Η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30) και Μπράουνσβαϊγκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα