Μπουφόν: Ο ρατσισμός μοιάζει με ελονοσία

10:49 25/3/2013 - Πηγή: AEK365

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ της Μίλαν, ο οποίος έχει πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης, είχε υπογραμμίσει πως ο ρατσισμός μοιάζει με την ελονοσία και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, άποψη με την οποία συμφωνεί και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο αρχηγός και τερματοφύλακας της Εθνικής Ιταλίας σε δηλώσεις του τόνισε: "Ο Μπόατενγκ έχει δίκιο, ο ρατσισμός για το ποδόσφαιρο είναι ό,τι η ελονοσία και πρέπει να εξαλειφθεί. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Θα πρέπει να στιγματιστούν ορισμένα περιστατικά και υπάρχουν κάποια που είναι πολύ σοβαρά και προσβλητικά".

Ο Μπουφόν αναφέρθηκε και στον νέο ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τον Πάπα Φραγκίσκο λέγοντας το εξής: "Είναι ένα υπέροχο πρόσωπο και μια ξεχωριστή ψυχή. Έχει το πρόσωπο που ονειρευόμουν πως θα πρέπει να έχει ο Πάπας".
Τέλος, ο έμπειρος τερματοφύλακας απάντησε και σε μια πιο προσωπική ερώτηση καθώς ρωτήθηκε αν ζηλεύει με τον Μπουφόν να απαντά το εξής: "Όχι. Μου αρέσει ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη, μαζί με την αγάπη είναι συστατικά ζωτικής σημασίας. Έχω πολλά χόμπι και πάθη, θα ήθελα πραγματικά να μάθω αγγλικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα