Στον... αέρα το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

10:43 25/3/2013 - Πηγή: AEK365

Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, είχε παρουσιάσει το πλάνο του για την ανακατασκευή του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και υπολόγιζε πως οι εργασίες θα ξεκινούσαν το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτή την στιγμή τα πάντα είναι στον "αέρα" εξαιτίας των αντιδράσεων που υπάρχουν από οικολογικές οργανώσεις.
Συγκεκριμένα, οι οικολογικές οργανώσεις εκφράζουν την αντίθεση τους στην δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου και ενός εμπορικού κέντρου δίπλα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Μάλιστα,

οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις στην περιοχή δεν έχουν κρύψει την ανησυχία τους για τα σχέδια ανακαίνισης του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει να υλοποιήσει το πλάνο.
Ο Πέρεθ κοστολογεί τις εργασίες στα 200 εκατομμύρια ευρώ με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει εξαγοράσει από τον δήμο της Μαδρίτης 200 τετραγωνικά μέτρα στην περιοχή Καστεγάνα. Βάσει του πλάνου, τα 12.250 τετραγωνικά μέτρα θα καλυφθούν από το εμπορικό κέντρο και το πεντάστερο ξενοδοχείο με το κόστος αυτών των δυο να υπολογίζεται στα 6.6 εκατομμύρια ευρώ.
Από τις 29 Ιουλίου 2011, τα οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στο γήπεδο έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από συμφωνία με τον δήμο.
Πρόκειται για έκταση 70.815 τετραγωνικών μέτρων και έχουν μικρή αγοραστική αξία (αποτιμάται στα 488.000 ευρώ), τα οποία έχουν παραχωρηθεί για:
1) ένα οικόπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως πεζόδρομος για την είσοδο προς το γήπεδο και περιλαμβάνει την νομιμοποίηση άλλων εκτάσεων.
2) Τα οικόπεδα που αφορούν την περιοχή Opanel
3) Ένα άλλο οικόπεδο στην περιοχή Valdebebas, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο του συλλόγου.
4) Συμφωνία Διακανονισμού του 1991, με την οποία η διοίκηση του συλλόγου έπρεπε να οικοδομήσει ένα δημόσιο χώρο στάθμευσης και δεν (2,8 εκατ. ευρώ).

Δείτε βίντεο ΕΔΩ!

Keywords
Τυχαία Θέματα