Χαμός στον 8ο όμιλο

23:52 10/9/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ- 8ος ΟΜΙΛΟΣ- 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ- ΠΟΛΩΝΙΑ: 1-5
Γήπεδο: Ολίμπικο Σεραβάλε

Η Πολωνία διέσυρε με 5-1 το Σαν Μαρίνο και έχει ελπίδες ακόμη και για την πρωτιά! Πρώτο γκολ για το Σαν Μαρίνο μετά από 5 χρόνια!!!

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Πολωνία που έκανε το 1-0 μόλις στο 10' με τον Ζιελίνσκι, ενώ στο 22' το Σαν Μαρίνο έφερε στα

ίσα τα ματς με τον Ντέλα Βάλε. Ωστόσο με τη σέντρα, η Πολωνία πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Μλαστσικόφσκι, ενώ στο 34' ο Σόμποτα έκανε το 3-1.

Ο Ζιελίνσκι με το 2ο του τέρμα στ 65' έγραψε το 4-1, ενώ ο Μιερτζεγέφσκι διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 75'.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Σιμοντσίνι, Μπολίνι, Μπουσκαρινι, Σέλβα, Γκασπερόνι (42' Κερβελίνι), Παλάτσι (69' Σιμπέλι), Φ.Βιταϊόλι, Ντέλα Βάλε Μπολίνι, Καλτζολάρι, Ρινάλντι (80' Μπιάνκι)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μπόρουτς, Μπόενισχ, Γεντρζέτσιεκ, Σέλεμπαν, Σόμποτα, Κριτσόβιακ (79' Βζόλεκ), Ζιελίνσκι, Μπλαστσικόφσκι (72' Μιερτζεγέφσκι), Σάλαμον, Κλιχ, Μπρόζεκ (55' Ρόμπακ).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΑΓΓΛΙΑ: 0-0
Γήπεδο: Ολιμπισκι

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας παρέμεινε αφεντικό στον 8ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, αφού στο Κίεβο, έμεινε στο 0-0 με την Ουκρανία χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα και πήρε άνετα τον βαθμό που την κρατάει στο ρετιρέ. Συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Στο μεγάλο ντέρμπι του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2014, όσο κι αν οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για γκολ και για την κατάκτηση της νίκης, έμειναν στο 0-0 με λίγες ευκαιρίες.

Η Αγγλία, θα πρέπει να λέει... πάλι καλά για το γεγονός πως δεν δέχθηκε γκολ στο πρώτο μέρος, όταν στα μετόπισθεν έδειχνε να επικρατεί «τρικυμία», ενώ επιθετικά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Πιάτοφ.

Δεν φάνηκε πολύ ο Φρανκ Λάμπαρντ στη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο.

Πρώτη παραμένει στο 8ο γκρουπ η Αγγλία, που έχει έναν βαθμό περισσότερο από το Μαυροβούνιο και τους Ουκρανούς.

Στο άλλο ματς, η Πολωνία έγινε η ομάδα κόντρα στην οποία το Σαν Μαρίνο πέτυχε το πρώτο του γκολ στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ηττήθηκε με σκορ 5-1.

Από τη μέση και μπροστά, τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλύτερα για την Αγγλία απ' ότι η αμυντική της λειτουργία. Ναι μεν οι παίκτες του Ρόι Χότζον μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι για την αντίπαλη εστία, αλλά η... τρικυμία στα μετόπισθεν - πλην του διακριθέντα Κέιχιλ - και η αστάθεια του Χαρτ, μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη ζημιά. Οι Ουκρανοί επέλεξαν να αναπτυχθούν από τις πτέρυγες, με τον Γουόκερ να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από τον Κονοπλιένκα και το μοναδικό... καλό για την Αγγλία, ήταν ένα σουτ του Τζέραρντ στο 34', που ξεκίνησε από γρήγορη αντεπίθεση, αλλά ολοκληρώθηκε με το μακρινό σουτ του έμπειρου μέσου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Μίλνερ από αριστερά προσπαθούσε να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς στο ρόλο του κι ενώ αμυντικά εκτελούσε σωστά τις εντολές, δεν είχε την πάσα που θα άνοιγε την άμυνα των Ουκρανών, όπως θα περίμενε ο Χότζον. Η συμπεριφορά των «τριών λιονταριών» ήταν τέτοια που και ο βαθμός της ισοπαλίας θα ήταν μια χαρά από αυτό το ματς και στο 70ο λεπτό, μια εκτέλεση φάουλ του Κονοπλιένκα έκανε τον Χαρτ να... κρατήσει την αναπνοή του, βλέποντας τη μπάλα να περνάει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άγγλος πορτιέρο είπε όχι σε μια πολύ καλή κεφαλιά του Φεντέτσκι και με τον Ρίκι Λάμπερτ να φαίνεται κουρασμένος, τα «τρία λιοντάρια» προσπάθησαν και κατάφεραν να κρατήσουν το 0-0 για να πάρουν τον βαθμό.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοφ, Φεντέτσκι, Κασέριντι, Κούτσερ, Σέφτσουκ, Στεπανένκο, Έντμαρ, Γκούσεφ (68' Μπέζους), Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (90' Σελέζνιοφ)

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κόουλ, Τζέραρντ, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Γουόλκοτ (87' Κλέβερλι), Λάμπαρντ, Λάμπερτ, Γουίλσιρ (67' Γιάνγκ), Μίλνερ

Keywords
Τυχαία Θέματα