«Δεν μπορώ να ζω στο Λονδίνο σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα»

16:43 8/4/2013 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Observer παραχώρησε ο Γιώργος Καραγκούνης με τον διεθνή μεσοεπιθετικό της Φούλαμ να μιλά, όχι μόνο για ποδόσφαιρο, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στον πρόλογο του, ο Βρετανός δημοσιογράφος, Ντόμινικ Φάιφιλντ έγραψε το εξής: "Κάποιοι μπορεί να στρουθοκαμηλίζουν όσον αφορά σε γεγονότα πίσω στην πατρίδα τους, να είναι ικανοποιημένοι όταν ζουν σε διαμέρισμα

στις όχθες του Τάμεση με γείτονες τους Χουάν Μάτα και Οσκαρ της Τσέλσι και να αδιαφορούν για την πολιτική, ο Γιώργος Καραγκούνης, όμως, παραδέχεται ξεκάθαρα ότι όλα αυτά του φαίνονται αξεπέραστα. Και δεν μπορείς να ζεις στον κόσμο σου όταν είσαι ίνδαλμα σε μια χώρα που διανύει τον έκτο χρόνο της ύφεσης".
Στην συνέχεια ο λόγος πέρασε στον Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος είπε: "Είμαι πιο τυχερός από τους περισσότερους Ελληνες, αλλά όταν βλέπεις τους φίλους σου να έχουν χάσει το χαμόγελό τους, όταν δεν έχουν να προσφέρουν αυτά που πρέπει στην οικογένειά τους και δεν μπορούν να ψωνίσουν ούτε στο σούπερ μάρκετ δεν μπορείς να ζεις τη ζωή σου σαν να πηγαίνουν όλα καλά και να αγνοείς ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να τα βγάλουν πέρα. Ολα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό μου συνεχώς. Δεν μπορώ να τα ξεπεράσω, δεν μπορώ να τα παλέψω αυτά. Είναι το μόνο που δεν μπορώ να νικήσω. Το αισθανθήκαμε όλα τα παιδιά της Εθνικής Ελλάδας πηγαίνοντας στο πρόσφατο Euro. Νιώθαμε σαν να έχουν όλοι (σ.σ. οι Ελληνες) ακουμπήσει επάνω μας. Ημασταν υποχρεωμένοι να πετύχουμε κάτι. Επρεπε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους να ξεχαστούν και να χαμογελάσουν. Γι' αυτό η νίκη απέναντι στην Ρωσία στο ματς που μας έδωσε την πρόκριση από τον όμιλο ήταν διπλής σημασίας. Αν και όλα ήταν εναντίον μας σε αυτήν τη διοργάνωση, αγωνιστικά εννοώ, τα καταφέραμε. Για πρώτη φορά, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είχαμε χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό μας. Αλλά δώσαμε λίγη χαρά".
Για το γεγονός πως δεν συμμετείχε στον προημιτελικό με την Γερμανία στο Euro 2012 λόγω καρτών, ο Καραγκούνης δήλωσε: "Μόλις πήρα την κάρτα στο παιχνίδι με τη Ρωσία αντέδρασα πολύ άσχημα. Ηξερα ότι θα έχανα αυτό το μεγάλο ματς. Αυτό το παιχνίδι που συνδεόταν και με την πολιτική. Πριν να ξεκινήσει το Euro το ονειρευόμουν να παίξουμε με τη Γερμανία, για όλα όσα σήμαινε μια τέτοια κόντρα. Εχω 124 συμμετοχές με την Εθνική και έχω χάσει τα δύο σημαντικότερα ματς, τον τελικό του 2004 και αυτό με τη Γερμανία. Ατυχία...".
Σε ερώτηση αν θα είναι και την επόμενη σεζόν στο Λονδίνο, ο διεθνής μεσοεπιθετικός απάντησε το εξής: "Οπου κι αν είμαι, αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να παίζω και το ιδανικό θα ήταν να φτάσω ως το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το να βοηθήσω την Εθνική της χώρας μου να βρεθεί εκεί θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα της καριέρας μου. Η τέλεια στιγμή για να αποσυρθώ...".
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στον Άγγλο δημοσιογράφο και η ακόλουθη ατάκα του Έλληνα μέσου: "Στο Euro του 2004 ήμασταν η μοναδική εθνική ομάδα που δεν είχαμε εγκαταστάσεις στην Πορτογαλία. Είχαμε όμως ενότητα, ήμασταν οικογένεια και πετύχαμε». Και αυτά τα είπε σε έναν άνθρωπο του οποίου η εθνική της χώρας του συνεχώς αποτυγχάνει στις μεγάλες διοργανώσεις, παρότι πάντα έχει στη διάθεσή της τις καλύτερες εγκαταστάσεις σε τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ..."

Keywords
Τυχαία Θέματα