«Σφραγίζει» εισιτήριο στην Πόλη η Ρεάλ

16:24 8/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (21:45, NOVASPORTS 1)
Γήπεδο: "Αλί Σαμί Γεν", Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Πριν από έξι μέρες, η Ρεάλ Μαδρίτης με μια πειστική εμφάνιση κέρδισε 3-0 την Γαλατάσαραϊ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και τώρα στην ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης θέλει να αξιοποιήσει το ισχυρό προβάδισμα που έχει και να προκριθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Γαλατάσαραϊ,

που το Σάββατο επικράτησε της ουραγού Ιντμάν Γιουρντού με 3-1 και παραμένει πρώτη στο τουρκικό πρωτάθλημα, θέλει να αποχαιρετίσει τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ο Φατίχ Τερίμ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ της ομάδας Μπουράκ Γιλμάζ και του αμυντικού Ντάνι Νουνκέ λόγω τιμωρίας. Για τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία συνέτριψε 5-1 τη Λεβάντε αλλά παραμένει στο -13 από την Μπαρτσελόνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο που μετρά 6/6 προκρίσεις στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Σέρχιο Ράμος και Τσάμπι Αλόνσο, ενώ στη Μαδρίτη έμεινε και ο Ίκερ Κασίγιας που θεωρείται ακόμη ανέτοιμος.
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, όλες τη σεζόν 2000/01. Η Γαλατάσαραϊ είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με 2-1 στην παράταση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μονακό, ενώ συναντήθηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει με 3-2 στο πρώτο ματς στην Πόλη, αλλά στη ρεβάνς η Ρεάλ έκανε περίπατο με 3-0. Ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες η Γαλατάσαραϊ έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ η Ρεάλ στη μοναδική άλλη επίσκεψή της στην Τουρκία είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με την Μπεσίκτας στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1958/59.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΑΛΑΓΑ (21:45, NOVASPORTS 2)
Γήπεδο: "Signal Iduna Park", Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Το 0-0 στην Ισπανία αφήνει τα πάντα ανοικτά ως προς το ποια εκ των Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μάλαγα θα βρεθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχίσει την ονειρική της πορεία στην εφετινή διοργάνωση.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που στοχεύει στην διατήρηση του αήττητου φέτος στην Ευρώπη, επικράτησε 4-2 της Άουγκσμπουργκ με τον Γιούργκεν Κλοπ να ξεκουράζει επτά βασικούς και παραμένει δεύτερη στη Bundesliga με την πρώην πρωταθλήτρια να παραδίδει το στέμμα στην νυν πρωταθλήτρια, την Μπάγερν. Η Μάλαγα μετά την ήττα της με 4-2 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω της στη μάχη για την τέταρτη θέση. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Ουέλινγκτον και Ιτούρα, αλλά διαθέσιμος είναι ο Ελισέου που αποθεραπεύτηκε.
Η Ντόρτμουντ έχει μία νίκη, τη φετινή με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των ομίλων, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Μάλαγα δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην Ευρώπη ομάδα από τη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα