«Δεν είμαστε φωτοβολίδα»

19:43 3/5/2013 - Πηγή: AEK365

Δίκαια το Ρέθυμνο βρίσκεται στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ, αποτελώντας παράλληλα την κορυφαία επαρχιακή ομάδα, σύμφωνα με τον Απόλλωνα Τσόχλα.
Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τη φετινή πορεία του Ρεθύμνου στην Basket League ΟΠΑΠ: «Η φετινή σεζόν κύλησε εξαιρετικά και φέτος. Καταφέραμε να μπούμε και πάλι στην πρώτη πεντάδα, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο για μια ομάδα της περιφέρειας.

Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε φωτοβολίδα. Έχουμε καλή οργάνωση και δίκαια είμαστε στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ και η πρώτη ομάδα της χώρας εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

Για τα πλέι οφ: «Τα ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δύσκολα. Θέλουμε να περάσουμε και προετοιμαζόμαστε από τώρα για να προκριθούμε στην πρώτη τετράδα. Βέβαια, να δούμε πότε τελικά θα αρχίσουν τα πλέι οφ, αφού υπάρχουν εκκρεμότητες με κάποιους αγώνες και μία αγωνιστική ακόμα. Ελπίζω να μη βγούμε εκτός ρυθμού. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό ρόστερ με έμπειρους παίκτες και καλό προπονητή. Θα είναι δύσκολη σειρά αγώνων και ελπίζω να αντεπεξέλθουμε».

Για το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με το Περιστέρι, αλλά και με την Καβάλα που ακολουθεί: «Κόντρα στο Περιστέρι πήραμε εύκολη νίκη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό μας, για να το ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας έχει προσφέρει. Ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Το ματς με την Καβάλα θα είναι προπονητικού χαρακτήρα, αφού και οι δύο ομάδες δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο, πλην ακόμα μίας νίκης».

Για τη φετινή παρουσία του στο Ρέθυμνο: «Θέλω να βοηθάω σε κάθε ματς την ομάδα μου. Σε κάθε παιχνίδι άλλος βοηθάει περισσότερο κι άλλος λιγότερο. Είναι θέμα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου για να πάρεις τα κρίσιμα σουτ και για αυτό δεν είχα πρόβλημα να κρυφτώ όταν η μπάλα «έκαιγε». Είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα κι έχω πολλή αυτοπεποίθηση. Με πιστεύουν και θέλω να παίζω καλά».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ: «Ήταν μια καλή χρονιά για το μπάσκετ. Δεν είχε αδιάφορα ματς και οι «μεγάλοι» έκαναν και ήττες. Έγιναν τρομερές μάχες και υπήρξε ανταγωνισμός. Οι ομάδες έχουν Έλληνες προπονητές που έδειξαν ότι είναι ικανοί να τα καταφέρουν».

Για το Στέργιο Κουφό και το Θανάση Γιαπλέ: «Ο Στέργιος Κουφός με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Με ανέδειξε ως παίκτη και με εμπιστεύτηκε. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του μιλούν από μόνα τους για το εάν είναι ή όχι επιτυχημένος. Κράτησε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο κι έφυγε για λόγους που έμενα δεν με αφορούν και δεν είναι δικό μου θέμα. Ο Θανάσης Γιαπλές συνεχίζει στην ίδια επιτυχημένη φιλοσοφία και είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα».

Για το κοινωνικό έργο του Ρεθύμνου: «Προσφέρει τεράστιο και εξαιρετικό κοινωνικό έργο. Μας τίμησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ξέρουμε καλά ότι είμαστε η ομάδα της πόλης. Επισκεπτόμαστε σχολεία. Υπάρχει αναγνωσιμότητα και νιώθουμε σαν σταρ! Είμαστε τυχεροί που μένουμε σε αυτήν την πόλη και ευτυχώς έχουμε και τον Πέτγουέϊ που εκτός από σόουμαν, εκτός γηπέδου, είναι και πολύ καλός παίκτης».

Για το εάν θα παραμείνει: «Είναι νωρίς ακόμα, γιατί δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Δεν το έχω σκεφτεί καν, να σου πω την αλήθεια. Περνάω καλά στο Ρέθυμνο κι έχω αφοσιωθεί τώρα στο να πάμε όσο γίνεται καλύτερα στα πλέι οφ. Ας τελειώσει το πρωτάθλημα κι όλα θα τα δούμε με ηρεμία και στην ώρα τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα