Δεν σταματάνε οι κινήσεις για ΝΑΟ και ενίσχυση της ΑΕΚ...

10:02 5/12/2013 - Πηγή: AEK365


Ωρα των Σπορ
«Τεράστια βήματα για την Αγιά Σοφιά» είναι ο βασικός τίτλος της Ωρας αναφορικά με το γήπεδο της ΑΕΚ. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ» υπήρξε συνάντηση μέσα στην εβδομάδα, με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, τους συνεργάτες του και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας να ενημερώνονται λεπτομερώς για όλες τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Επίσης, μέσα στην εβδομάδα υπήρξε συνάντηση και με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία κατατέθηκαν

οι προμελέτες για να εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση.

Πλέον ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του «φουλάρουν» για την σύνταξη επίσημων μελετών, οι οποίες θα κατατεθούν στον ΔΟΚΚ (Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών) για να εξασφαλιστεί η άδεια για να επιτραπεί στην «Ένωση» να ξεκινήσει τα έργα.


GOAL
«Πρώτα η άμυνα» γράφει η εφημερίδα σχετικά με τις μεταγραφικές προτεραιότητες της Ένωσης. Αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει: Η επίθεση δίνει εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα". Καθιερωμένο αθλητικό ρητό, που αποτυπώνει την πραγματικότητα. Βλέπετε, είναι σπάνιο γεγονός -και σίγουρα απαιτεί την παρουσία ομάδας που κυριαρχεί απόλυτα μέσα στο γήπεδο, ούσα ανώτερη από κάθε αντίπαλο- για μια ομάδα να φτάνει σε διακρίσεις αρκούμενη απλά στο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η άμυνα αποτελεί απαραίτητο συστατικό επιτυχίας και για τη νέα ΑΕΚ που θα δημιουργηθεί από το καλοκαίρι βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, όπως έχει αποφασιστεί και δρομολογηθεί από τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Υπό αυτό το πρίσμα, φαντάζει απόλυτα λογικό πως η ΑΕΚ έδωσε προτεραιότητα στις μεταγραφικές επιλογές εν όψει του ερχόμενου καλοκαιριού, στην απόκτηση παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για το κέντρο της άμυνας. Για τη θέση που λογίζεται ο Κώστας Κατσουράνης, που όπως έχει παραδεχθεί δημόσια ο Λυμπερόπουλος, αλλά και έχει εκφράσει πολλάκις ο διεθνής μεσοαμυντικός, επίκειται συμφωνία. Στην ΑΕΚ βλέπουν στο πρόσωπο του 34χρονου άσου τον παίκτη που θα ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, θα κατευθύνει όλη την ομάδα αλλά και θα δημιουργεί παιχνίδι από τα μετόπισθεν.
Αλλωστε, είναι νωπές ακόμα οι περιπέτειες που πέρασε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Οταν παρά τις προσπάθειες και τις προσθήκες που υπήρξαν, η ομάδα έπασχε από προσωπικότητα στο κέντρο της άμυνας και αυτό εμπόδιζε όλη τη λειτουργία της. Γι' αυτό άλλωστε και αποκτήθηκε άρον άρον στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ο βετεράνος Μπρούνο Τσιρίλο, ώστε με την πείρα του να μπορέσει να κατευθύνει την υπόλοιπη ομάδα και να γίνει ο παίκτης που θα δίνει τον ρυθμό στην άμυνα.
Πέραν του Κατσουράνη, στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να κινηθούν και για την απόκτηση του Τάσου Αυλωνίτη. Ο 23χρονος στόπερ μένει ελεύθερος από τον Πανιώνιο το προσεχές καλοκαίρι και στην Ενωση έχουν παρακολουθήσει ενδελεχώς την πορεία του και έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν. Ο Αυλωνίτης είναι σε εξαιρετική ηλικία, έχει ήδη σημαντική πείρα σε επαγγελματικά πρωταθλήματα (διανύει τρίτη σεζόν στον Πανιώνιο, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Αιγάλεω, Ηλυσιακό και Καβάλα) και θεωρείται ποιοτική λύση.
Συν τοις άλλοις, πρόκειται και για παίκτη σε εξαιρετική ηλικία, με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Στην Ενωση ποντάρουν στα πλούσια τεχνικά χαρίσματα και στην ψυχραιμία που δείχνει μέσα στο παιχνίδι του αλλά και στις σωστές τοποθετήσεις που τον διακρίνουν.
Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΚΑΙ... ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Εύλογα διερωτάται κάποιος πως με τόσες προδιαγεγραμμένες προσθήκες στην άμυνα τι θα συμβεί με τους υπάρχοντες στόπερ της ομάδας; Η απάντηση είναι πως μόνο ο Σταύρος Σταθάκης έχει ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα της ερχόμενης σεζόν. Με την παρουσία του έχει πείσει πως μπορεί να είναι αξιόπιστη επιλογή και η ΑΕΚ να στηριχθεί πάνω του. Από την άλλη, ο Τσιρίλο λογικά θα οδηγηθεί σε τέλος καριέρας, καθώς έτσι κι αλλιώς είχε την επιθυμία να ολοκληρώσει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Τσούπρος δεν έχει πείσει ακόμα τον Δέλλα, ενώ ο Τζανετόπουλος έχει μείνει πίσω έπειτα από το ελπιδοφόρο ξεκίνημα.
ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ Ο ΓΟΥΤΑΣ
Στην κούρσα για τον ταλαντούχο στόπερ που θα αποκτήσει η ΑΕΚ το επόμενο καλοκαίρι ο Δημήτρης Γούτας φαίνεται πως έχει πάρει προβάδισμα. Ο 19χρονος στόπερ της Ξάνθης έχει 12 συμμετοχές φέτος, συνεχίζει εντυπωσιακά από πέρυσι και φαίνεται πως έχει πάρει κεφάλι.
ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ
Πέραν του Κατσουράνη, στην ΑΕΚ αναζητούν ακόμα μια λύση εμπειρίας για το κέντρο της άμυνας.

SportDay
«Μάθετε τα πάντα για το Δημήτρη Γροντή» αφιέρωμα στον παίκτη που δείχνει να έχει κερδίσει θέση βασικού στην ενδεκάδα κάνει η εφημερίδα. Ο Γροντής είναι ο μοναδικός από τις ακαδημίες της Ενωσης που δείχνει να έχει πετύχει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

Live Sport

Με την υπόθεση Ψωμιάδη και με την απόφαση του δικαστηρίου να ορίσει όχι μόνο την 9η Δεκεμβρίου για μέρα έναρξης αλλά και όλες τις μέρες που θα γίνει η δίκη εντός Δεκεμβρίου ασχολείται η Livesport. Η εφημερίδα τονίζει στην πρώτη της σελίσα πως «σφίγγει ο κλοιός για Ψωμιάδη» μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο εφετείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα