«Δεν θέλω να βιάζομαι»

16:54 15/10/2013 - Πηγή: AEK365

Λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν και ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης φρόντισε να πραγματοποιήσει το καλύτερο φινάλε, για το αγωνιστικό 2013.

Ο νεαρός βαδιστής αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Κιάσσο στην Ελβετία και πέτυχε διπλό πανελλήνιο ρεκόρ (Παίδων και Έφηβων) στα 10χλμ. Βάδην. "Είμαι χαρούμενος με την εμφάνιση στο μίτινγκ του Κιάσσο. Ο αγώνας πήγε πολύ καλά, παρά το ότι η διαδρομή ήταν σε πλακόστρωτο και εξαιτίας της βροχής γλιστρούσε",είπε ο αθλητής του Ναπολέων Κεφαλόπουλου και συμπλήρωσε: "Η δουλειά που κάναμε

το τελευταίο διάστημα ήταν ποιοτική. Βοήθησε πολύ και η προετοιμασία στο καμπ βάδην στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα. Το γεγονός ότι δουλεύουμε οι αθλητές μαζί και ο ένας βοηθάει τον άλλο, αλλά και ότι είμαστε σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από την καθημερινότητα μας, βοηθάει στην βελτίωση της απόδοση μας". Με την εμφάνιση της Ελβετίας, ο Τσαμουδάκης έγινε ο κορυφαίας παίδας της Ευρώπης στην απόσταση. "Είναι σημαντικό να βλέπουν οι ξένοι ότι είμαστε κι εμείς εδώ. Το βάδην έτσι κι αλλιώς το δείχνει με τις διακρίσεις του. Νομίζω πως οι αντίπαλοι μου θα με υπολογίζουν περισσότερο",είπε και συμπλήρωσε: "Εχουμε έναν προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων. Δεν θέλω να βιάζομαι, πηγαίνω βήμα, βήμα, ωστόσο δεν μπορώ να μην σκέφτομαι μια διοργάνωση σαν το Παγκόσμιο".
Ο Τσαμουδάκης όπως και περίπου 30 ακόμη βαδιστές από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού μετείχε στο προπονητικό καμπ, που διοργάνωσε φέτος για 4η χρονιά ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που εκ του αποτελέσματος δείχνει πως βοηθάει στην ανάπτυξη των αθλητών του αγωνίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα