Διακρίσεις για Πιλάλη και Αγριόπουλo

12:54 29/12/2013 - Πηγή: AEK365

Το Σάββατο 28/12 ήταν μια καλή ημέρα για το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. Το πρωί στο ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (ράπιντ) με διεθνή αξιολόγηση στα Βριλλήσια, ο Ερνέστος Πιλάλης πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των σκακιστών μέχρι 10 ετών. Αγωνίστηκαν 36 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 12 ετών από 12 σκακιστικά σωματεία και ο ηλικίας 7,5 ετών σκακιστής της Ένωσης πέτυχε 4 βαθμούς σε 6 αγώνες. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της νεοφώτιστης

στο σκάκι Αναστασίας Μπενίση (αδελφής του ενωσίτη πρωταθλητή Αττικής Γιώργου Μπενίση). Η ηλικίας 8,5 ετών σκακίστρια της ΑΕΚ που παίζει σκάκι εδώ και λίγους μήνες έκανε 2,5 βαθμούς και έφτασε πολύ κοντά στο μετάλλιο του πρώτου κοριτσιού των αγώνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Ερνέστος Πιλάλης και ο 12χρονος Κωνσταντίνος Αγριόπουλος εκπροσώπησαν την ΑΕΚ στο τουρνουά ράπιντ της Ηλιούπολης, για παιδιά μέχρι 12 ετών. Συμμετείχαν 54 σκακιστές και σκακίστριες από 14 σωματεία. Ο Ερνέστος με 4,5 βαθμούς ήταν 6ος στη γενική κατάταξη, αλλά 1ος στην κατηγορία των σκακιστών μέχρι 8 ετών για την οποία υπήρχε ξεχωριστό κύπελλο και ο Κωνσταντίνος με 5 βαθμούς ήταν 5ος στη γενική κατάταξη, αλλά ισοβάθμησε στη 3η θέση της κατηγορίας μέχρι 12 ετών και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αγριόπουλος έπαιξε μόνο 5 παρτίδες τις οποίες και κέρδισε - διότι προσήλθε καθυστερημένα στον 1ο γύρο - είναι σίγουρο ότι μπορούσε να πετύχει και 6η νίκη αν είχε παίξει την 1η παρτίδα. Τα παιδιά της ΑΕΚ πάνε από αγώνα σε αγώνα και από απονομή σε απονομή. η 14χρονη Σταυρούλα Αγριοπούλου παίζει στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά στο Μενίδι, στο οποίο συμμετέχουν 44 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες και μετά τον 5ο από τους 6 γύρους που θα παιχτούν συνολικά έχει 4 νίκες και είναι 2η στη γενική κατάταξη.

Τη Δευτέρα το απόγευμα η νεανική ομάδα της ΑΕΚ στη κατηγορία junior μέχρι 8 ετών (Μπενίσης, Σιμιτζόγλου, Πιλάλης), θα βρεθεί στο Ηράκλειο Αττικής, στις ετήσιες απονομές των πρωταθλημάτων Αττικής του 2013, για να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή την οποία κατέκτησε πριν μερικούς μήνες. Την ομάδα θα συνοδεύσουν οι έφοροι του σκακιστικού τμήματος Δήμος Παπαδόπουλος, Χρήστος Πιλάλης και Φώτης Αρμπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα