Δρακόντεια μέτρα για την παρέλαση

09:18 22/3/2012 - Πηγή: AEK365

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν σκηνές όπως αυτές στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας ιδιαίτερα προσοχή θα δοθεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα,

το Ηράκλειο, ο Βόλος και τα Γιάννινα. Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί στην παρέλαση της Αθήνας, θα υπάρχει μεταλλικό φράγμα που θα χωρίζει την εξέδρα των επισήμων από το συγκεντρωμένο πλήθος. Επίσης, απέναντι από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα βρίσκονται μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί ενώ κλειστές θα παραμείνουν οι οδοί Όθωνος και Βασιλέως Γεωργίου θα είναι κλειστές, όπως και η πλατεία Συντάγματος.

Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την παρέλαση μόνον από την Πανεπιστημίου. Ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα πάρουν θέσεις ακόμη στον Εθνικό Κήπο, ενώ έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο διαφυγής επισήμων σε περίπτωση σοβαρών επεισοδίων. Παράλληλα σε επιφυλακή θα βρίσκονται και Εισαγγελείς σε όλη την χώρα προκειμένου να δώσουν εντολή στην Αστυνομία για συλλήψεις όπου κρίνουν απαραίτητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα