Δράμα στην Ντόρτμουντ, ρεκόρ στην Μπάγερν

18:47 9/11/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 12η αγωνιστική

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 3-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Η σημερινή νίκη επί της Άουγκσμπουργκ με 3-0 δεν είναι σαν όλες τις άλλες για την Μπάγερν Μονάχου γιατί σήμερα η πρωταθλήτρια Γερμανίας έγραψε ιστορία παραμένοντας αήττητη για 37 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος σύλλογος της Bundesliga.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπόατενγκ με ωραία ενέργεια έκανε το 1-0 για τους Βαυαρούς και τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Φρανκ Ριμπερί με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Το δεύτερο μέρος ειχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους φίλους της Μπάγερν Μονάχου να πανηγυρίζουν τα γκολ της Βόλφσμπουργκ επί της Ντόρτμουντ και τον Τόμας Μίλερ στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Η τελευταία ήττα της Μπάγερν Μονάχου ήταν στις 28 Οκτωβρίου 2012 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν μέσα στην "Allianz Arena" με 2-1.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια (74' Μίλερ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκέτσε (66' Ρόμπεν), Λαμ, Κρόος (81' Κίρχοφ), Ριμπερί, Μάντζκουκιτς
Άουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερχό, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Φογκτ (79' Μόλντερς), Μόραβεκ (73'Χονγκ), Βέρνερ, Άλτιντοπ (54' Μίλικ)

Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
Γήπεδο: Volkswagen Arena

Σπουδαία νίκη, τέταρτη σερί, πέτυχε η φορμαρισμένη Βόλφσμπουργκ που επικράτησε της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-1 και πλησίασε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Ομπαμεγιάνγκ, Χούμελς και Ρόις. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τους Πέρισιτς, Μεντόγεβιτς αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνο ο Μάρκο Ρόις με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1 για την Ντόρτμουντ.
11 λεπτά μετά την ανάπαυλα, η Βόλφσμπουργκ απάντησε με το ίδιο νόμισμα μιας και ο Ελβετός μπακ Ρικάρντο Ροντρίγκες με εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την Βόλφσμπουργκ. Η ολική ανατροπή σημειώθηκε στο 69' με φανταστικό γκολ του Ίβιτσα Όλιτς, το 6ο του στο πρωτάθλημα και η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκίνησε να πιέζει πιο πολύ. Στο 72' είχε δοκάρι με τον Ρόις και στις καθυστερήσεις Λεβαντόφσκι και Πέρισιτς έχασαν καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά τελικά η Ντόρτμουντ γνώρισε την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα που είναι και η δεύτερη συνεχόμενη μετά το 0-1 μεσοβδόμαδα από την Άρσεναλ. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πέρασε στο παιχνίδι στην θέση του Σούμποτιτς στο 44'.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Ρορντίγκες, Κνόχε, Νάλντο, Οχς, Μεντόγεβιτς, Λουίς Γκουστάβο, Πέρισιτς, Άρνολντ (90+1 Πόλακ), Καλιγκιούρι (86' Σάφερ), Όλιτς (70' Μπας Ντοστ)
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Σούμποτιτς (44' Παπασταθόπουλος), Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (77' Ντουξ), Σαχίν, Ομπαμεγιάνγκ (77' Χόφμαν), Μκιταριάν, Ρόις, Λεβαντόφσκι

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Αμβούργο 5-3
Γήπεδο: BayArena

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νοτιοκορεάτη Σον που πέτυχε χατ τρικ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα από την Μπράουνσβαϊγκ, κερδίζοντας 5-3 το Αμβούργο στο πιο θεαματικό παιχνίδι της ημέρας. Η ομάδα του Χίπια εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ντόρτμουντ και την "έπιασε" στην δεύτερη θέση
Η Λεβερκούζεν ξεκίνησε δυνατά και αφού ο Σαμ έχασε δυο καλές ευκαιρίες, ο Σον στο 9ο λεπτό με αριστερό σουτ έκανε το 1-0 και επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης αξιοποίησε ασίστ του Σαμ για το 2-0. Το Αμβούργο μπήκε γρήγορα ξανά στο παιχνίδι με το γκολ του Μπέιστερ στο 23'και πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β' μέρους ο Πιέρ Μικέλ Λασόγκα ισοφάρισε σε 2-2. Ωστόσο, ο Σον είχε αναλάβει να οδηγήσει τους γηπεδούχους στην νίκη και στο 55ο λεπτό με δεξί σουτ έκανε το 3-2 πετυχαίνοντας χατ τρικ με το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Στο 72ο λεπτό ο Νοτιοκορεάτης από εκτελεστής έγινε δημιουργός καθώς από δική του μπαλιά ο Κίσλινγκ έκανε το 4-2 αλλά το Αμβούργο επέμενε και στο 78' ξανά ο Λασόγκα με το 8ο τέρμα του στο πρωτάθλημα μείωσε σε 4-3. Ο Γκονζάλο Κάστρο στο 89' έκανε το 5-3 που ήταν και το τελικό σκορ καθώς το Αμβούργο δεν είχε άλλο χρόνο να επιστρέψει ξανά στο ματς και έτσι γνώρισε την 6η ήττα σε 12 αγωνιστικές.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Μπένιτς, Σπάχιτς, Τοπράκ, Ντονάτι, Κάστρο, Ρόλφες (90+2' Φολσέιντ), Καν, Μιν Σον (89' Χέγκελερ), Σαμ (83' Κρουζ), Κίσλινγκ
Αμβούργο: Άντλερ, Βέστερμαν, Ταχ, Σόμπιχ, Γιάνσεν, Μπαντέλ, Αρσλάν (86' Νταογκάρι), Μπέιστερ, Φαν Ντεν Φάαρτ, Καλχάνογλου (64' Ιλίσεβιτς), Λασόγκα

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 3-1
Γήπεδο: Veltins Arena

Με τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στον ρόλο του λυτρωτή η Σάλκε κέρδισε 3-1 την Βέρντερ Βρέμης με ανατροπή και ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία. Ο Γκανέζος επιθετικός έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα
Στο 21' ο Σζαλάι είχε δοκάρι για την Σάλκε και ένα λεπτό αργότερα ο Φέλιξ Κρόος με δεξί σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την Βέρντερ Βρέμης. Οι δυο ομάδες μετρούσαν μια ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια και ήθελαν να συνεχίσουν το καλό σερί τους με την Σάλκε να έχει τον Μπόατενγκ σε μεγάλη βραδιά. Ο Γκανέζος στο 64'ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 και πέντε λεπτά πριν το τέλος έκανε το 2-1 ξανά με κεφαλιά. Στις καθυστερήσεις ο Τζέφερσον Φαρφάν διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Αόγκο, Ματίπ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Νοϊστέντερ (45' Φουχς), Τζόουνς, Μέιερ (87' Σαντάνα, Μπόατενγκ, Ντράξλερ, Σζαλάι (74' Φαρφάν)
Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Φριτζ (73'Ιγκνόφσκι), Λουκιμίγια, Καλντιρόλα, Γκαρσία (41' Σμιτζ), Κρόος, Γκεμπρέ Σελασιέ, Μακιάντι, Χαντ, Γιουνούζοβιτς, Ελία (71' Σέλκε)

Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 2-3
Γήπεδο: Wirsol Rhein-Neckar-Arena

Την φετινή σεζόν ο Άντριαν Ράμος είναι ο πρωταγωνιστής της Χέρτα Βερολίνου με τον Κολομβιανό φορ να ξελασπώνει και σήμερα την ομάδα του καθώς με δυο δικά του γκολ, συνολικά 7 στο πρωτάθλημα, η Χέρτα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Χόφενχαϊμ.
Στο 13ο λεπτό ο Ράμος έγινε δημιουργός για το 0-1 από τον Ανίς Μπεν Χατίρα και στο 54' ο δημιουργός έγινε εκτελεστής χάρη στο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος για το 0-2 της Χέρτα. Η Χόφενχαϊμ δεν το έβαλε κάτω και μπόρεσε να ισοφαρίσει με δυο τέρματα του Σεχάντ Σαλίχοβιτς στο 70' και στο 81' με τον Βόσνιο μέσο να φτάνει τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα. Η τελευταία λέξη όμως ανήκε στον Άντριαν Ράμος ο οποίος με κεφαλιά στο 84ο λεπτό επέτρεψε στην Χέρτα Βερολίνου να επιστρέψει στις νίκες μετά από δυο σερί ήττες. Η Χόφενχαϊμ παραμένει με μια νίκη σε έξι παιχνίδια.

Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Σαλίχοβιτς, Σούλε, Άμπραχαμ (28' Βέστεργκαρντ), Μπεκ, Στρομπλ, Πολάνσκι (66' Σίπλοκ), Ελιουνούσι (45' Τζόνσον), Φιρμίνο, Φόλαντ, Μοντέστε
Χέρτα Βερολίνου: Κραφτ, Πέκαρικ, Λούστενμπεργκερ, Λάνγκαμπ, Φαν Ντεν Μπεργκ, Σιγκέρσι, Χοσογκάι, Σκιέλμπρεντ (72' Νιεμέιερ), Μπεν Χατίρα (68' Σουλτζ), Αλαγκούι (79' Ντενγκ), Αντριάν Ράμος

Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 3-1
Γήπεδο: Borussia Park

Σε ανοδική πορεία η Γκλάντμπαχ η οποία πέτυχε 3η σερί νίκη και μετά το 3-1 επί της Νυρεμβέργης βρέθηκε στην πρώτη τετράδα. Ωστόσο, η νίκη ήρθε στο τελευταίο 20λεπτο γιατί μέχρι τότε η Νυρεμβέργη ήταν μπροστά στο σκορ χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ελβετός εξτρέμ Γιόσιπ Ντρμιτς στο 21ο λεπτό, πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα, έπειτα από ασίστ του Κιγιοτάκε.
Η Γκλάντμπαχ παρά τις προσπάθειες της δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και τελικά την λύση έδωσαν οι πτέρυγες καθώς στο 72' ο αριστερός εξτρέμ από την Βενεζουέλα, ο Χουάν Φερνάντο Αράνγκο, ισοφάρισε με το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα. Τρία λεπτά ο Σταρκ έβαλε άθελα του την ομάδα του με την πλάτη στο τοίχο πετυχαίνοντας αυτογκόλ και έτσι η Νυρεμβέργη "σφράγισε" την νίκη με τον δεξί εξτρέμ Πάτρικ Χέρμαν στο 87ο λεπτό.
Μετά από 12 αγωνιστικές η Νυρεμβέργη είναι η μόνη ομάδα χωρίς νίκη.

Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Βεντ, Στρανζλ, Γιάντσκε, Κορμπ, Χάκα, Κράμερ, Αράνγκο (90' Νταμς), Χέρμαν (88' Χργκότα), Ράφαελ (84' Ντε Γιόνγκ), Κρούσε
Νυρεμβέργη: Σάφερ, Τσάντλερ, Νίλσον (62' Σταρκ), Πόγκατετς, Πλάτενχαρντ, Χασέμπε, Φραντζ (83' Πέκχαρτ), Φέλνερ, Κιγιοτάκε, Χλούσεκ (77' Γκίντζεκ), Ντρμιτς

Η 12η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Φράιμπουργκ-Στουτγάρδη (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα