Εύκολα ο ΟΣΦΠ

19:21 19/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΕΛΦΑΚΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗΣ»

Σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή παρέμεινε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του Πανιωνίου με 2-0 με γκολ

των Μακούν και Ντιόγο, σε ένα εύκολο απόγευμα. Από την άλλη ο κακός σήμερα Πανιώνιος γνώρισε την Τρίτη διαδοχική του ήττα στο «Καραϊσκάκη». Μέτριο το ματς σε γενικές γραμμές με ξεσπάσματα του Ολυμπιακού ανα διαστήματα που του έδωσαν και τους τρείς βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Νωθρά ξεκίνησαν το ματς οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να ανακτά όμως αμέσως την κυριαρχία του ματς και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Πανιώνιος επέλεξε να παίξει αμυντικά και να απειλεί με αντεπιθέσεις, και του έβγαινε στο γήπεδο, ωστόσο τα χάλαγε στην τελική ενέργεια. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες μετά το πρώτο 25λεπτο, καθώς πιο πριν απειλούσε μόνο με στημένες φάσεις, όπως με την κεφαλιά του Μαρκάνο στο 6ο λεπτό, που όμως πέρασε άουτ.

Η επόμενη φάση έγινε στο 12ο λεπτό, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, ωστόσο στη θέση του Μαρκάνο ήταν ο Τοροσίδης αυτή τη φορά. Όσο πέρναγε η ώρα ο Ολυμπιακός ανέβαζε την απόδοσή του, και απείλησε ξανά με τον Ντιόγο, ο οποίος αστόχησε μέσα από την πειροχή έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Μακούν. Τελικά έφτασε στο γκολ στο 41ο λεπτό, όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Μακούν πήδηξε ψηλότερα από όλους γράφοντας το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.


Στην επαναληψη οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν νωρίς το 2-0, όταν ο Ντιόγο μετά από σέντρα του Χολέμπας πέτυχε το γκολ με κεφαλιά. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες πίεζαν για το 3-0, ωστόσο οι παίκτες του Άκη Μάντζιου κατάφερναν και κράταγαν το σκορ στα δύο γκολ διαφορά.

Οι φάσεις λιγόστευαν με το πέρας του χρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» όμως είχαν την υπεροχή και ανά διαστήματα απειλούσε την εστία του Σιδεράκη. Είχε όμως και ο Πανιώνιος τις ευκαιρίες του, όπως το τετ-α-τετ του Πατρίκ Ντιμπαλά, που όμως ο Μέγιερι απέκρουσε στο 78’. Ένα λεπτό αργότερα ο Φουστέρ προσπάθησε να νικήσει τον Σιδεράκη, όμως ο νεαρός γκολκίπερ είπε όχι στο σουτ του Ισπανού μέσα από την περιοχή. Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη ήταν διαδικαστικά, καθώς κανείς από τους δύο δεν πίστευε ότι μπορεί να αλλάξει το σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης (71’ Φουστέρ), Καζίμ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν, Ντιόγο (80’ Τζιμπούρ), Αμπντούν (84’ Φετφα

Keywords
Τυχαία Θέματα