Εγχειρίδιο γάμου από την τουρκική κυβέρνηση!

21:22 12/10/2012 - Πηγή: AEK365

Το τουρκικό υπουργείο Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων κυκλοφόρησε στη χώρα ένα φυλλάδιο με οδηγίες για έναν ευτυχισμένο γάμο από την πρώτη μέρα έως την τελευταία!

Το «εγχειρίδιο γάμου», που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Τουρκία, δίνει οδηγίες για την πρώτη νύχτα του γάμου αλλά και για το υπόλοιπο του βίου, ως μέρος προγαμιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Για παράδειγμα σχετικα΄με την πρώτη νύχτα του γάμου αναφέρει ότι τα ζευγάρια πρέπει να την βιώνουν «με τρόπο που να ευχαριστεί και τις δύο πλευρές και να μην θεωρείται η σεξουαλική επαφή

ως καθήκον». Μάλιστα, καθησυχάζει τους μέλλοντες συζύγους σχετικά με την παρθενιά της γυναίκας λέγοντας πώς «το αν θα τρέξει λίγο αίμα, πολύ αίμα ή καθόλου αίμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο που το άτομο δημιουργήθηκε».

Το εγχειρίδιο προτρέπει τα ζευγάρια να κρατιούνται χέρι-χέρι, να λένε συχνά σ' αγαπώ και να αγκαλιάζονται, όταν βλέπουν μια ταινία στον κινηματογράφο.

Μάλιστα, όπως λέει θα πρέπει να βοηθούν και οι δυο στις δουλειές του σπιτιού όταν ο ένας είναι άρρωστος. Έτσι, αν αρρωστήσει η γυναίκα, o άνδρας θα πρέπει να της φτιάξει μια σούπα ενώ αν αρρωστήσει ο άνδρας, τότε καθήκον της γυναίκας είναι να βγει εκείνη για ψώνια.

Σχετικά με την άμβλωση τονίζεται ότι θα πρέπει να γίνεται μόνο αν το μωρό ή η μητέρα είναι σε κίνδυνο. Σχετικά με την καισαρική λέει ότι είναι «μεγάλη χειρουργική επέμβαση» λόγω των πιθανών επιπλοκών που μπορεί να φέρει.

Ωστόσο, οι Τούρκοι πολίτες δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν με το εγχειρίδιο για τον ευτυχισμένο έγγαμο βίο. «Δώστε το στην Ε.Ε. ως απόδειξη του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και θα αλλάξει κατευθείαν την έκθεση της για την Τουρκία», γράφει κάποιος στα σχόλια της Ηurriyet ενώ κάποιος άλλος υποψιάζεται ότι αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να αναμιχθεί η ισλαμική κυβέρνηση στις ιδιωτικές στιγμές του πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα