«Είμαστε σε δεινή οικονομική θέση»

12:31 31/1/2012 - Πηγή: AEK365

Με απόφαση του ΠΣΑΠ, οι ποδοσφαιριστές της Football League και Football League 2 προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής, Στέλιο Σφακιανάκη, να μιλά για την πολύ δύσκολη οικονομική θέης που βρίσκονται όλες οι ομάδες και των δυο κατηγοριών.

Σε δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, ο

Σφακιανάκης μίλησε για
- Το αν περίμενε την απεργία των ποδοσφαιριστών: "Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος δεν περιμέναμε να υπάρχει αναστολή, αλλά στην πορεία το βλέπαμε να έρχεται. Το ομαδικό συμβόλαιο που έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου περιλάμβανε και τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών, ακόμη και εκτός παιχνιδιού. Ήταν πλήρης η κάλυψη και πλέον έχει ανασταλεί".
- Τους λόγους που είναι ανασφάλιστοι οι ποδοσφαιριστές: "Ο ΟΠΑΠ αργεί συνεχώς τις διαπραγματεύσεις και χρησιμοποιεί ένα ρπόσχημα κάθε φορά. Στην αρχή τα στημένα, μετά την βία και τώρα το νομοσχέδιο... Το καθεστώς που υπάρχει και δεν μας επιτρέπει και να αναζητήσουμε ποσό σε ανταγωνιστικές εταιρείες είναι μεγάλο πρόβλημα. Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση. Μπορέσαμε να ασφαλίσουμε μόνο τους ποδοσφαιριστές στην διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα πρέπει να βρούμε κάποιες πηγές εσόδων και να αποδεσμευτούμε από τον ΟΠΑΠ".
- Την οικονομική εξάρτηση από την Super League: "Όταν χώρισε η Σούπερ Λίγκα από την ΕΠΑΕ, ο νομοθέτης προέβλεψε πως θα πρέπει σε ετήσια βάση η πρώτη να βοηθάει την δεύτερη. Εμείς έχουμε προχωρήσει στην εκχώρηση των δικαιωμάτων στην Σούπερ Λίγκα, που έπρεπε να καταβάλει ένα ποσό και δεν το έχει κάνει. Φέτος δεν έχουμε σύμβαση με την Σούπερ Λίγκα, ούτε έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει. Ζητήσαμε όσα μας οφείλονται από πέρσι, αλλά δεν μας τα έδωσαν λέγοντας πως δεν έχουν υπογράψει και εκείνοι σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Έτσι εμφανίζεται μια εικόνα ότι οφείλουμε εμείς λεφτά, ενώ στην πραγματικότητα μας οφείλονται χρήματα που έχουμε εκχωρήσει".
- Την απόφαση των ποδοσφαιριστών για κινητοποιήσεις: "Δεν είχε κανένα νόημα η αναστολή, από την στιγμή που ο κ. Μπιτσαξής είπε στον κ. Γιαννακόπουλο ότι θα λυθεί το πρόβλημα εντός 15 ημερών. Ίσως όμως με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αναδείξουν καλύτερα το πρόβλημα που υπάρχει στον χώρο. Όταν κάνεις μια απεργία θα πρέπει να υπάρχουν κάποια επίπεδα και κάποια στάδια, να λες που στοχεύεις... Καταλαβαίνω τους παίκτες, αισθάνομαι την πίεση, αλλά υπάρχει δέσμευση από την Πολιτεία πως θα τακτοποιηθεί το ζήτημα".
- Το αν μπορούν να παραμείνουν επαγγελματικές η Β' και Γ' Εθνική: "Η προσωπική μου άποψη είναι να γίνει η Γ' Εθνική ερασιτεχνική, για να μην πω ότι πρέπει να αλλάξει το νομικό καθεστώς και στην Β' Εθνική. Η Γ' Εθνική είναι μια κατηγορία επαγγελματική μόνο εντός εισαγωγικών, αφού οι παίκτες είναι απλήρωτοι και τα γήπεδα άσχημα. Δεν είναι βιώσιμη η Γ' Εθνική ως επαγγελματική. Η τωρινή κατάσταση είναι ένα ουσιαστικό ερέθισμα για διάλογο αλλά και αποφάσεις. Πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλά θα πρέπει να συμβάλει η ΕΠΟ και να αλλάξε
Keywords
Τυχαία Θέματα