Κερδισμένη η Αγγλία

23:01 6/9/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ- 8ος ΟΜΙΛΟΣ- 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΓΓΛΙΑ- ΜΟΛΔΑΒΙΑ: 4-0
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Διασκέδασε, εντυπωσίασε και πάει στο Κίεβο... καβάλα στ' άλογο! Η εθνική ομάδα της Αγγλίας επικράτησε πανεύκολα της Μολδαβίας με σκορ 4-0 στο «Γουέμπλεϊ» και θα ταξιδέψει στην Ουκρανία για το... ντέρμπι του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2014 σαν πρωτοπόρος! Δύο γκολ

ο Γουέλμπεκ.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τους Μολδαβούς, ο Ρόι Χότζον μπορεί να παραδεχθεί ότι δεν το πίστευε... ούτε στις πιο αισιόδοξες σκέψεις του.

Όλα είχαν τελειώσει από το 50ο λεπτό με το σκορ ήδη στο 4-0, ο Ρίκι Λάμπερτ έδειχνε ασταμάτητος στον αγωνιστικό χώρο, οι διεθνείς έπαιξαν όσο ελεύθερα μπορούσαν και έκαναν την καλύτερη προετοιμασία για την αναμέτρηση της Τρίτης με την Ουκρανία.

Εκεί, τα «τρία λιοντάρια» θα πάνε σαν πρωτοπόροι του γκρουπ, αφού στην ισοβαθμία με το Μαυροβούνιο (έμεινε στο 1-1 με την Πολωνία) έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων!

Ντεμπούτο με τη φανέλα με το εθνόσημο για τον Ρος Μπάρκλεϊ που φέτος εντυπωσίασε στο ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ με την Έβερτον και κλήθηκε στην εθνική από τον Χότζον.

Όσο κι οι Άγγλοι διεθνείς τόνιζαν ότι το παιχνίδι του «Γουέμπλεϊ» ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό της Μολδαβίας, η εξέλιξη της αναμέτρησης και η εικόνα που άφηνε στους οπαδούς, διέψευδε τους παίκτες του Ρόι Χότζον! Πιο εύκολα... δεν γινόταν να πάρουν τη νίκη τα «τρία λιοντάρια», που προηγήθηκαν μόλις στο 12ο λεπτό με πανέμορφο σουτ του Στίβεν Τζέραρντ από περίπου 20 μέτρα. Όσο ο Τζο Χαρτ απλά... παρακολουθούσε το παιχνίδι, ο Ρίκι Λάμπερτ με κεφαλιά από «ριμπάουντ» που πήρε σε απόκρουση του Ναμάσκο έκανε το 2-0 και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ντάνι Γουέλμπεκ έκανε τρία τα τέρματα της Αγγλίας.

Το δεύτερο ημίχρονο προσφερόταν για χαλάρωση και ελεύθερο παιχνίδι και ο Ρίκι Λάμπερτ φρόντισε να το απολαύσει! Έκανε ασίστ στον Ντάνι Γουέλμπεκ για το 4-0 στο 50ο λεπτό και έδειχνε να απολαμβάνει κάθε λεπτό στον αγωνιστικό χώρο. Το κίνητρο πλέον είχε... εξαφανιστεί για τους παίκτες της Αγγλίας που είχαν εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς από πολύ νωρίς κι έκαναν συντήρηση δυνάμεων μέχρι το φινάλε για να πάνε πλέον πανέτοιμοι στην Ουκρανία για το... μεγάλο ντέρμπι!

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Άσλεϊ Κόουλ (46' Μπέινς), Τζέραρντ, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Γουόλκοτ, Λάμπαρντ, Γουέλμπεκ, Γουίλσιρ (60' Μπάρκλεϊ), Λάμπερτ (70' Μίλνερ)

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ναμάσκο, Γκολοβατένκο, Επουρεάνου, Ιονίτα (19' Ονίκα), Αντόνιουτς, Ντεντόφ, Γκεοργκίεφ (84' Α. Πασκένκο), Μπουλγκάρου (57' Σουβόροφ), Μπορντιάν, Σιντορένκο

ΠΟΛΩΝΙΑ- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: 1-1
Γήπεδο: Pepsi Αρένα

Χαμένες βγήκαν Πολωνία και Μαυροβούνιο που κόλλησαν στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τα σκορ με τον Νταμιάνοβιτς στο 12', αλλά 4 λεπτά μετά ο Λεβαντόφσκι έκανε το τελικό 1-1. Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσαν να σκόραρουν.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μπόρουτς, Βαβρζίνιακ (27' Μπόενισχ), Γκλικ, Σζουκάλα, Γεντρίεστσικ, Σόμποτα (62' Βτσόλεκ), Κριτσόβιακ, Μπλαστσικόφσκι, Ζιελίνσκι (75' Μιερτζεγέφκσι), Κλιχ, Λεβαντόφσκι.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μπόζβιτς, Μπάσα, Ζβέροτιτς, Ντζούντοβιτς, Σάβιτς, Κρκότις (46' Βούκσεβιτς), Ντρίνσις, Μπόζοβιτς, Μπόσκοβιτς, Βούτσινιτς (36' Κατσάλιτσα), Νταμιάνοβιτς (85' Μπεκιράι).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: 9-0
Γήπεδο: Λβιβ Αρίνα

Πάρτι έκανε η Ουκρανία κόντρα στο Σαν Μαρίνο (9-0) και διατηρεί πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Ακριβώς 10 λεπτά άντεξε την πίεσε της Ουκρανίας, το Σαν Μαρίνο, καθώς σε εκείνο το σημείο, ο Ντέβιτς κατέβασε όμορφα στο ύψος της περιοχής και με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Οι Ουκρανοί πίεσαν κι άλλο και στο 26ο λεπτό ήρθε το 2-0, καθώς μετά από γέμισμα, ο Κασερίντι έπιασε την πρώτη κεφαλιά κι εξ επαφής ο Σελέζνιοφ με νέα κεφαλιά πέτυχε το γκολ. Δύο λεπτά μετά ο Γιαρμολένκο σχεδόν από το ένα μέτρο, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο 32' ο Εντμάρ με σουτ από το πέναλτι, έγραψε το 3-0. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και 4ο γκολ πριν την ανάπαυλα, αυτή τη φορά με το Κασερίντι, ενώ μπ΄΄ηκαν δυνατά και στην επανάληψη.

Έτσι στο 51' ο Κονοπλιάνκα πενταπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, για να κάνει το 6-0 ο Κασερίντι στο 54'. Στο 63' ο Μπεζούς έγραψε το 7-0 και στο 75' ο Φεντέτσκι διαμόρφωσε το 8-0. Στο 86ο λεπτό ο Ρακίτσκι είχε και δοκάρι και στις καθυστερήσεις ίδιος παίκτης έκανε το τελικό 9-0.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοφ, Κασερίντι, Σέβτσουκ (60' Γκούσεφ), Φεντέτσκι, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ (60' Μπεζούς), Γιαρμολένκο (75' Κομτσενόφσκι), Κονοπλιάνκα, Εντμάρ, Σελέζνιοφ, Ντέβιτς.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Φ.Βαλεντίνι, Κ.Βαλεντίνι (57' Μπολίνι), Παλάτσι, Φ.Βιταϊόλι, Γκεντζίνι, Κοπίνι (69' Μπουσκαρίνι), Κερβελίνι, Γκασπερόνι (88' Ρινάλντι), Μ.Βιταϊόλι, Σέλβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα