Έκανε το καθήκον της και περιμένει…

18:57 19/1/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ- ΝΟΡΙΤΣ: 5-0
Γήπεδο: Άνφιλντ

Ευρωπαϊκά όνειρα κάνει η Λίβερπουλ, που κέρδισε εύκολα με 5-0 τη Νόριτς και πλησιάζει την πρώτη πεντάδα.

Στο 7ο λεπτό η κεφαλιά του Μπένετ κατέληξε πάνω στον Τζόουνς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Ντάουνινγκ πέρασε μόλις άουτ. Στο 14' ο Μπαν είπε όχι στην προβολή του Σουάρες, αλλά στο 26' ο Χέντερσον με τρομερό σουτ έκανε το 1-0 για τους «κόκκινους». Στο 35' ο Χέντερσον είχε ακόμη ένα καλό

σουτ, αλλά ο Μπαν απέκρουσε αυτή τη φορά, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Στάριτζ έβγαλε για τον Σουάρες κι εκείνος με όμορφο σουτ έκανε το 2-0. Στο 40' ο Τζόουνς πρόλαβε τον Τζόνσον και στη συνέχεια ο Γουίσντομ έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Χολτ, ενώ στο 45+1' ο Μπαν έδιωξε το σουτ του Στάριτζ.

Στο 51' η προβολή του Χολτ δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 58' ο Στάριτζ με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0 για τη Λίβερπουλ. Η Νόριτς κατέρρευσε και δέχτηκε και 4ο γκολ στο 65ο λεπτό με όμορφο σουτ του Τζέραρντ. Η Λίβερπουλ έφτασε και σε 5ο γκολ στο 74ο λεπτό, καθώς ο Στέρλινγκ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπένετ και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τζόουνς, Γουίσντομ, Κάραγκερ, Άγγερ, Τζόνσον, Λούκας (69' Στέρλινγκ), Τζέραρντ, Χέντερσον (77' Άλεν), Στάριτζ (69' Μπορίνι), Σουάρες, Ντάουνινγκ

ΝΟΡΙΤΣ: Μπαν, Μάρτιν Ρ, Μπένετ, Τέρνερ, Γαρίδο, Μπένετ Ε (65' Χουλαχάν), Τζόνσον, Τετέι, Σνόντγκρας (85' Ρουντ), Χόουσον, Χολτ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ- ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 2-2
Γήπεδο: Χόθορνς

Σημαντικό βαθμό τσίμπησε η Βίλα μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ (2-2) και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 4ο μόλις λεπτό το σουτ του Λουκάκου κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 12' ο Μπεντεκέ με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ για την Άστον Βίλα. Στο 28ο λεπτό η κεφαλιά του Φλάαρ έφυγε λίγο άουτ και στο 32' ο Αγκμπονλαχόρ με όμορφη ενέργεια και πλασέ έκανε το 2-0 για τους «χωριάτες». Στο 33' ο Γκουζάν είπε όχι σε σουτ του Ντόρανς, ενώ στο 42' ο Φόστερ απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Λιχάι και στο 45-3' το σουτ του Μπραντ κατέληξε πάνω στον Γκουζάν.

Στην επανάληψη η Γουέστ Μπρομ πίεσε και μείωσε στο 50΄με όμορφο σουτ του Μπραντ, ενώ στο 59' ο Φόστερ δεν κινδύνεψε από το σουτ του Αγμπονλαχόρ. Στο 66' ο Μπένετ έκοψε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του ΜακΌλεϊ, ενώ στο 68' ο Αγκμπονλαχόρ αστόχησε εξ επαφής. Στο 78ο λεπτό το σουτ του Οντεμβίγκι πέρασε μόλις άουτ, ενώ η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 84'. Ο Γκουζάν απομάκρυνε την μπάλα μετά από κόρνερ, εκείνη έφτασε στη συνέχεα της φάσης στον Οντεμβίγκι κι εκείνος δεν χαρίστηκε. Στο 88' ο Λουκάκου αστόχησε από καλή θέση.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Ρίτζουελ, Μόρισον, Ντόρανς (82' Ρόζενμπεργκ), Γιάκομπ (36' Τόμας), Μπραντ, Λουκάκου, Οντεμβίγκι

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Φλάαρ, Κλαρκ, Μπέικερ (5' Λιχάι), Λόουτον, Γουέστγουντ, Ντελφ, Ενζόγκμπια (67' Χόλμαν), Μπένετ, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.- ΦΟΥΛΑΜ: 2-0
Γήπεδο: Etihad

Η Σίτι έκανε το καθήκον της, επικράτησε με 2-0 της Φούλαμ και περιμένει αύριο δωράκι από την Τότεναμ που υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Σίτι, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Καραγκούνης έχασε από τον Ντζέκο, εκείνος έκανε το σουτ με τον Σβάρτσερ να απομακρύνει και στη συνέχεια ο Σίλβα με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 1-0. Στο 31' ο Σαμπαλέτα πρόλαβε τον Σίντγουελ, όπως και ο Σβάρτσερ τον Τέβες στο 59'. Τελικά οι «πολίτες» έφτασαν και σε 2ο γκολ στο 69' ξανά με τον Σίλβα, ο οποίος έκανε όμορφη ενέργεια και πλάσαρε ιδανικά. Στο 70' ο Σίλβα είδε το σουτ που έκανε να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 86' ο Χάνγκελαντ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Αγουέρο. Στις καθυστερήσεις ο Ντζέκο έχασε το άχαστο εξ επαφής.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα(63' Νασρί), Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Γκαρσία, Μπάρι, Μίλνερ, Τέβες (81' Αγουέρο), Σίλβα (88' Λέσκοτ), Τζέκο

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίδερ, Χιουζ, Χάνγκελαντ, Ρίτσαρντσον (67' Μπριγκς), Νταφ, Σίντγουελ, Καραγκούνης, Ντεγιαχά (73' Πέτριτς), Ρουίς, Μπερμπάτοφ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ- ΚΠΡ: 1-1
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Βαθμό τσίμπησε η ΚΠΡ μέσα στην έδρα της Γουέστ Χαμ (1-1) αλλά η νίκη της Ρέντινγκ δεν τη βοήθησε καθόλου.

Στο 7ο λεπτό ο Ντιαμέ έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια ο Σέζαρ είπε όχι σε κεφαλιά του Νολαν. Η ΚΠΡ ανέβηκε στη συνέχεια και άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με το νέο της απόκτημα τον Λόικ Ρεμί. Οι παίκτες του Ρέντναπ έφυγαν ιδανικά στην κόντρα, ο Τααράμπτ έβγαλε για τον Ρεμί, ο οποίος μόνος με τον Γιασκελάινεν τον νίκησε κι έκανε το 1-0. στο 30' ο Γουέμπ αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στη Γουέστ Χαμ σε ανατροπή του Σαμάκ από τον Χιλ,.

Στο 54' ο Σέζαρ πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Σαμάκ, με το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται στο 62'. Τελικά η Γουέστ Χαμ έφερε στα ίσα τα ματς στο 68ο λεπτό. Ο Σέζαρ επέκρουσε την κεφαλιά του Κόουλ, αλλά στη συνέχεια ο άσος της Γουέστ Χαμ έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 85' η Γουέστ Χαμ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Κόουλ και Ριντ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Ντεμέλ, Τόμκλινς, Ριντ, Ο' Μπράιεν, Νομπλ, Ντιαμέ, Τζάρβις, Νόλαν (89' Βαζ Τε), Κόουλ Τζ., Σαμάκ (63' Κόουλ)

ΚΠΡ: Σέζαρ, Φάμπιο, Ονουόχα, Χιλ, Νέλσεν, Ντέρι, Εμπιά, Μακί (67' Μποθρόιντ), Ράιτ-Φίλιπς (58' Τραορέ), Τααράμπτ (81' Παρκ), Ρεμί

ΓΟΥΙΓΚΑΝ- ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 2-3
Γήπεδο: JJB

Νίκη παραμονής με 3-2 πανηγύρισε η Σάντερλαντ μέσα στην έδρα της Γουίγκαν, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση πλέον.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τη Γουίγκαν, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Σταμ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Βον κι άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Μινιολέ. Στο 6' η κεφαλιά του Ν'Ντιαγέ έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 16' ο Κάλντγουελ πρόλαβε σωτήρια τον Φλέτσερ τελικά οι «μαύρες γάτες» έφεραν στα ίσα το ματς στο 17ο λεπτό με το πέναλτι του Γκάρντνερ κι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 20'. Ο Ν'Ντιαγέ έκανε τη σέντρα και ο Φλέτσερ με γυριστό σουτ έκανε το 2-1 για τους φιλοξενουμένους. Στο 34' το σουτ του Βον πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 42' η Σάντερλαντ έκανε το 3-1. ο Τζόνσον έστρωσε στον Φλέτερ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αλ Χαμπσί.

Στο 49ο λεπτό ο Μινιολέ είπε όχι σε σουτ του Μαλόνεϊ, ενώ στο 50' το σουτ του Λάρσον έφυγε μόλις άουτ. Στο 73' ξανά ο Μαλόνεϊ αστόχησε από καλή θέση, αλλά στο 79' ο Ενρίκες με κεφαλιά μείωσε σε 3-2 για τη Γουίγκαν. Στο 81' το σουτ του Φιγκερόα πέρασε μόλις άουτ, όπως και η κεφαλιά του Μποσέλι στο 88'.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Αλ Χαμπσί, ΜακΚάρθι, Κάλντγουελ, Ντι Σαντό (77' Μποσέλι), Μαλόνεϊ, Γκόμες, ΜακΆρθουρ, Μπόις (71' Μπόις), Μποσεζούρ, Σταμ (46' Εσπινόζα), Φιγκερόα.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινιολέ, Ο'Σέι, Γκάρντνερ, Κόλμπακ, Μπραμπλ, Λάρσον, Βον (90' Αλ Μουχαμαντί), Ν'Ντιαγιέ, Τζόνσον (75' ΜακΚλίν), Σεσενιό (84' Μπάρντσλεϊ), Φλέτσερ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ- ΡΕΝΤΙΝΓΚ: 1-2
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Απίστευτα πράγματα από τη Ρέντινγκ, που πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1 μέσα στην έδρα της Νιούκαστλ.

Στο 15ο λεπτό ο Καμπάιγ βρήκε χώρο κι έκανε το σουτ, με τον Φεντερίτσι να απομακρύνει δύσκολα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ της Ρεντινγκ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σισέ. Στο 27ο λεπτό η Ρέντινγκ έφυγε στην κόντρα, αλλά το πλασέ του Πογκρέμπνιακ πέρασε λίγο άουτ.

Στο 51' ο Μαριάπα έκοψε σωτήρια προ του Μαρβό, ενώ στο 63' ο Πογκρέμπνιακ έστειλε την μπάλα στις κερκίδες με σουτ μέσα από την περιοχή. Η Νιούκαστλ χαλάρωσε και το πλήρωσε στο 71ο λεπτό, καθώς το σουτ του Κεμπέ κόντραρε και στον Λε Φοντρ (ίσως στο χέρι) και κατέληξε στα δίχτυα του Κρουλ. Στο 73' το γυριστό του Καμπάιγ δεν βρήκε στόχο και στο 7' η Ρέντινγκ ολοκλήρωση την απίστευτη ανατροπή. Ο Λε Φοντρ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κρουλ κι έκανε το 2-1. στο 87' ο Σισέ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα πολύ άουτ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν, Ανίτα (80' Ομπερτάν), Καμπάιγ (74' Μπιγκιριμάνα), Αμεόμπι Σόλα, Μαρβό (65' Περτς), Γιόνας, Σισέ

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: Φεντερίτσι, Κέλι, Πιρς, Μαριάπα, Χαρτ, Λάιγκεργουντ, Γκάθρι (70' Γκάθρι), Κέμπε, ΜακΚλίρι (64' Άκπαν), ΜακΆνουφ, Προγκρέμπνιακ

ΣΟΥΟΝΣΙ- ΣΤΟΟΥΚ: 3-1
Γήπεδο: Στάδιο της Ελευθερίας

Στις νίκες επέστρεψε η Σουόνσι που επικράτησε με 3-1 της Στόουκ και κάνει όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη.

Στο 26ο λεπτό η προβολή του Μίτσου πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 30΄'την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Εθέρινγκτον. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντε Γκουζμάν αστόχησε μέσα από την περιοχή και στο 38' η κεφαλιά του Μίτσου έξυσε το δοκάρι του Μπέγκοβιτς. Στο 40' το πλασέ του Ντε Γκουζμάν πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 43' ο Βορμ είπε όχι σε σουτ του Εθέρινγκτον και στο 44' ο Κράουτς δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει.

Η Σουόνσι μπήκε δυνατά στην επανάληψη κι έφτασε στο γκολ στο 49ο λεπτό. Ο Γουόλτερς έδωσε για τον Ντέιβις, ο οποίος με ιδανικό σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Στόουκ, δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 57' με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ντε Γκουζμάν. Στο 70' το σουτ του Εθέρινγκτον πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 80' ο Ντε Γκουζμάν με όμορφο σουτ έκανε το 3-0. το μόνο που κατάφερε η Στόουκ ήταν να μειώσει στο 90+1' με κεφαλιά του Όουεν.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ράνχελ, Γουίλιαμς, Μονκ, Ντέιβιτς, Ντε Γκούζμαν, Κι, Ρούτλετζ, Μίτσου (78' Μπρίτον), Ερνάντες (64' Λαμά), Σέχτερ (72' Γκρέιαμ)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Γουάιτχεντ, Σόουκρος, Χουθ, Κάμερον, Γουόλτερς, Γουέλαν, Ενζόνζι, Άνταμ (63' Ζερόμ), Εθέρινγκτον (85' Όουεν), Κράουτς (63' Τζόουνς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα