Φρένο στην Ομόνοια

17:12 24/11/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ- 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ερμής Α.- Νέα Σαλαμίνα: 1-0
(Σεσίνια 1')

Ασταμάτητος συνεχίζει ο Ερμής. Η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου επικράτησε με σκορ 1-0 της Νέας Σαλαμίνας και μείωσε την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας στο -1. Ένα τέρμα του Σεσίνια με σουτ στο 20ο δευτερόλεπτο αποδείχθηκε καθοριστικό για τον Ερμή, που πέτυχε την έβδομη νίκη στο πρωτάθλημα και παραμένει στην δεύτερη θέση του πίνακα.

Ομόνοια- Άρης Λ.: 1-1
(Πλατινί 50'-

Τουράμ 21')

Η Ομόνοια κόλλησε στην ισοπαλία 1-1 με τον Άρη και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας. Οι πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση ωστόσο αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες απέναντι στην πολυπρόσωπη και καλοστημένη αμυντική γραμμή της λεμεσιανής ομάδας, που τερμάτισε το νικηφόρο σερί της ομάδας του Τόνι Σαβέφσκι.
Η «ελαφρά ταξιαρχία» μάλιστα προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, κόντρα στην ροή του αγώνα, με σκόρερ τον Τουράμ στο 21' τερματίζοντας και το σερί ανέπαφης εστίας του Μορέϊρα στα 650 λεπτά.
Η Ομόνοια πολιόρκησε την εστία του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, και κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Πλατινί στο 50' μετά από σέντρα του Τέϊλορ. Οι πράσινοι πίεσαν στην συνέχεια ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Ατύχησαν στο 90+2' όταν η προσπάθεια του Σκέμπρι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Μεγάλη ευκαιρία απώλεσε και ο Άρης στο 78' με τον Ντίνα να αστοχεί από ευνοϊκή θέση και με τον Μορέϊρα εξουδετερωμένο.

ΑΕΚ Κουκλια- Εθνικός Α.: 0-2
(Καϊρίνος 19' αυτ., Αρόγιο 58')

Νικηφόρα πέρασε ο Εθνικός από το Παφιακό, κερδίζοντας με σκορ 2-0 την ΑΕΚ Κουκλιών. Η ομάδα της Άχνας άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό όταν ο Αουρέλιο εκτέλεσε πολύ καλά κόρνερ από δεξιά και ο Καϊρίνος με τις γροθιές του στην προσπάθεια του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Αρόγιο.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην συνέχεια, ωστόσο ο Κουντούλ ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια του. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Εθνικός ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα και στο 58ο λεπτό ζευγάρωσε τα τέρματά του. Ο Τσιντί εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Μπάνο έδωσε στον Αρόγιο, που έκανε το 2-0.

Αν όρθωση- ΑΕΚ: 1-1
(Γκαρσία 73'- Τομάς 90+4')

Η Ανόρθωση βρέθηκε μια ανάσα από το τρίποντο, ωστόσο στο 90+4' η ΑΕΚ κατάφερε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Τομάς. Η ομάδα του Ζόρζε Κόστα είχε το προβάδισμα από το 73' με γκολ του Γκονζάλο Γκαρσία, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετό για να πάρει τους τρείς βαθμούς της νίκης και έχασε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ανόρθωση αξιοποίησε την υπεροχή της στο δεύτερο ημίχρονο και με κινητήριο μοχλό τον Τόνι Κάλβο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με γκολ του Γκαρσία, που σκόραρε με τακουνάκι αλλά δεν πανηγύρισε το τέρμα απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που πλήρωσε άλλη μια φορά την αδυναμία της να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα μετά το 25λεπτο, και είχε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει ωστόσο βρήκε εμπόδιο τον Βέγκα, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις πραγματοποίησε σωτήριες αποκρούσεις στις προσπάθειες των Ρέινα και Μυτίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ φάνηκε να μένει από δυνάμεις και δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Βέγκα. Η Ανόρθωση φάνηκε να έχει τον έλεγχο και περίμενε το τελικό σφύριγμα για να πανηγυρίσει τη νίκη, ωστόσο ο Τομάς είχε διαφορετική άποψη και έδωσε δραματικό χαρακτήρα στο φινάλε, καθώς σκόραρε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και έσωσε τον ένα βαθμό για την ομάδα του

Keywords
Τυχαία Θέματα