«Επέστρεψα συνειδητοποιημένη»

16:51 9/4/2013 - Πηγή: AEK365

Οι συνθήκες ήταν καλές, εκείνη σε καλή κατάσταση κι έτσι το καλό αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά. Η Πόπη Αστροπεκάκη, με την εμφάνιση της στον μαραθώνιο του Παρισιού (2.38.27) έδειξε πως έχει την ικανότητα να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο αγώνισμα και να διεκδικήσει ακόμη καλύτερους χρόνους.

«Ημουν σε πολύ καλή κατάσταση. Ηταν όλα ιδανικά και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στόχος ήταν μια επίδοση στις 2 ώρες 40. Στη διάρκεια του αγώνα αισθανόμουν πολύ καλά, με αποτέλεσμα το δεύτερο μισό να πάει γρηγορότερα από το πρώτο»,

εξηγεί η Πόπη Αστροπεκάκη, που στο Παρίσι έκανε μόλις τον τρίτο μαραθώνιο της καριέρας της. «Πιστεύω πως έχω περιθώρια βελτίωσης. Είμαι πολύ νέα στο αγώνισμα κι έτσι θεωρώ πως στο μέλλον μπορώ να πάω ακόμη καλύτερα», αναφορικά με το πώς θα εξελιχθεί από εδώ και έπειτα η προετοιμασία της, είπε: «Απώτερος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Θέλω να πάω και στους Μεσογειακούς αγώνες, για να τρέξω ημιμαραθώνιο». Το πρόγραμμα της αθλήτριας του Νίκου Δημητριάδη είναι αρκετά φορτωμένο, καθώς σε ένα 24ωρο καλείται να χωρέσει προπόνηση, δουλειά και τις υποχρεώσεις της σχολής, την οποία προσπαθεί να τελειώσει. Η 32χρονη που στο παρελθόν έχει διακριθεί στις μεσαίες αποστάσεις, αποφάσισε να ασχοληθεί με το μαραθώνιο το 2011 και αφού νωρίτερα είχε σταματήσει για δύο χρόνια τον αθλητισμό. «Επέστρεψα συνειδητοποιημένη. Είχα πάντα στο μυαλό μου ότι μπορώ να ασχοληθώ με τον μαραθώνιο. Στόχος είναι να τρέχω σε υψηλό επίπεδο μέχρι και τους Ολυμπιακούς του 2016. Θέλω να ευχαριστήσω τις εταιρείες Onex και Xtremestores, που με βοηθάνε». Η επίδοση της Αστροπεκάκη είναι καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο της Μόσχας και η 4η όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα