«Σημαντικό να στηριχτεί η νέα γενιά»

16:46 9/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στην αναγκαιότητα να στηριχθεί το νέο «αίμα» της ελληνικής κολύμβησης, αλλά και στο γεγονός πως η Ομοσπονδία δείχνει να το πράττει αυτό, στέλνοντας την ελληνική αποστολή, εν μέσω κρίσης, στην Πολυεθνή Συνάντηση του Κιέβου, στάθηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, ο οποίος βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην ουκρανική πρωτεύουσα και στο πλευρό των 16 κολυμβητών και κολυμβητριών μας που ταξίδεψαν εκεί.

«Η Ομοσπονδία έδειξε με την κίνησή της να μας στείλει στο Κίεβο γι' αυτούς τους αγώνες, πως νοιάζεται και στηρίζει τη νέα

κολυμβητική γενιά της χώρας μας. Έτσι, δίνει κίνητρα στα νεαρά αυτά παιδιά, τα οποία είναι οι συνεχιστές της προηγούμενης γενιάς, που έφερε πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει στήριξη σ' αυτή τη νέα φουρνιά αθλητών και αθλητριών.

Παρότι η ΚΟΕ έχει αναστείλει πολλούς προσεχείς αγώνες λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που υπάρχει, έκανε αυτή τη μεγάλη θυσία και έστειλε τα συγκεκριμένα παιδιά στην Ουκρανία, πράγμα πολύ σημαντικό για τα ίδια, αφού είναι και αυτά που θα μας εκπροσωπήσουν στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυτή η νέα γενιά κολυμβητών και κολυμβητριών, παρ' όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που περνά, εργάζεται σκληρά για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί», είπε ο κ. Βαγγελακάκης και συνέχισε επισημαίνοντας τους επόμενους μεγάλων στόχους αυτών των παιδιών:

«Οι ερχόμενοι Βαλκανικοί Αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στην Κύπρο, επειδή όμως η γειτονική χώρα αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στη διεξαγωγή τους, γίνεται μία προσπάθεια από την Ομοσπονδία μας να γίνουν οι αγώνες αυτοί στην Ελλάδα. Αν όλα πάνε καλά και γίνει αυτό, πρωταρχικός στόχος των αθλητών μας θα είναι τα όρια για το Πανευρωπαϊκό του καλοκαιριού, που παρά τη δύσκολη εποχή, νομίζω πως μέσα στη χώρα μας μπορούν να τα καταφέρουν.

Όσον αφορά τους αγώνες του Κιέβου που πέρασαν, εκεί πιστεύω πως αγωνιστικά πήγαν όλα τα παιδιά πολύ καλά. Έγινε μεγάλη προσπάθεια απ' όλους και είναι πολύ θετικό αυτό. Μπορώ να πω τέλος, πως ήταν μία από τις πιο πειθαρχημένες γενιές κολυμβητών που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες του εξωτερικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα