Επιμένει ο Γερουλάνος για το άρθρο 19

15:34 15/2/2012 - Πηγή: AEK365

Κατά την δεύτερη μέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, ο υπουργός Πολιτισμού δεν άλλαξε στάση ως προς το άρθρο 19 και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την αντιπολίτευση να προβάλει αντιρρήσεις επί του συγκεκριμένου άρθρου.

Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε στην ομιλία του: "Η πολιτεία έχει υποχρέωση να κοιτάζει ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται στις ομάδες. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ότι εφόσον η ΕΠΟ

βάλει ποινές για τέτοιου είδους πράγματα που ελέγχει η ΕΕΑ, τότε τις αποφάσεις να τις παίρνει η ομοσπονδία. Αλλά το άρθρο δεν αποσύρεται. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανοχύρωτη την πολιτεία. Πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό που είναι καλό για τον ελληνικό λαό. Βεβαίως θέλουμε το αυτοδιοίκητο να λειτουργεί σωστά και να μην κινδυνεύσει. Θυμάστε πέρσι που εδώ μέσα όλοι μου λέγατε να κλείσουμε το πρωτάθλημα; Δεν το κάναμε, σεβόμενοι και το αυτοδιοίκητο. Έχουμε διάθεση συνεργασίας με την ΕΠΟ και τους λέμε: ελάτε, αλλάξτε τις ποινές σας και εμείς θα υποστηρίξουμε το αυτοδιοίκητο".

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, πήρε τον λόγο και είπε: "Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος με τη ΦΙΦΑ. Ξέρω, είναι ταπεινωτικό να μην μπορούμε να κάνουμε αυτονόητες διορθώσεις. Εγώ δεν μπορούσα να βάλω ούτε τακτικούς δικαστές. Το μέτρο είναι σωστό, αλλά η παρενέργεια είναι μεγαλύτερη. Ο Μπλάτερ διοικεί ως αρχηγός μιας αόρατης μαφίας. Και ο Πλατινί ότι λέει το θεωρεί θέσφατο. Αν θέλουμε, όμως, να είμαστε σε αυτό το σύστημα, πρέπει να δεχτούμε τους κανόνες που έχει. Έχω φριχτή εμπειρία. Εδώ μέσα υπουργός άλλαζε λέξη-λέξη το νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει, μιλώντας στο τηλέφωνο με τη ΦΙΦΑ. Πρόκειται για ακραία μορφή ταπείνωσης. Πρέπει να συμφωνήσετε με την ΕΠΟ. Εκείνοι ενημερώνουν τη ΦΙΦΑ και μας φέρνουν προ αδιεξόδου. Και να είμαστε ειλικρινείς: είχε 6 χρόνια να βγάλει απόφαση η ΕΕΑ. Πρέπει να το τροποποιήσουμε. Να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις. Αλλά δεν μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικά".
Αμέσως μετά ο Γερουλάνος απάντησε στον Γιώργο Λιάνη: " Ας μη μιλάμε εδώ για τραγέλαφους. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι τραγέλαφος. Που πολιτεία δεν υψώνει το ανάστημα της απέναντι στα συμφέροντα και κάθεται και διαπραγματεύεται στο τηλέφωνο με την κάθε ΕΠΟ, την κάθε ΦΙΦΑ και την κάθε ΟΥΕΦΑ. Φτάνει πια αυτό. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε τα λαμόγια και τους κλέφτες. Είναι θέμα αρχής και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Όταν η ΕΠΟ βάλει αυτές τις ποινές, τότε θα μπορούμε να τους εξουσιοδοτήσουμε. Τέρμα η συζήτηση! Τραγέλαφος είναι αυτό που συμβαίνει και όχι αυτό που μπορεί να συμβεί. Μετά από δώδεκα χρόνια λειτουργίας της ΕΕΑ, τώρα ενοχλείται η ΕΠΟ; Γιατί; Τι άλλαξε; Μου είπατε ότι από το 2006 δεν λειτουργεί η Επιτροπή. Αυτό ακριβώς είναι η απαξίωση της πολιτείας, το ότι μπορεί να μην λειτουργούσε σωστά κάτι που είχαμε θεσμοθετήσει. Εφόσον το ποδόσφαιρο λειτουργήσει σωστά, εμείς εδώ είμαστε να ανοίξουμε το δρόμο".

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Ανατολάκης τόνισε με την σειρά του: "Π

Keywords
Τυχαία Θέματα