Φάγαμε 111 τόνους αλογίσιου κρέας!

13:48 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

Κατά τα έτη 2011 και 2012 διατέθηκαν στην ελληνική αγορά 111 τόνοι κρέατος αλόγου, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για τα οποία ενημερώνεται η Βουλή με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Την ίδια ώρα τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων DNA που έγιναν σε 11 χώρες της ΕΕ δείχνουν ότι η Ελλάδα-μετά τη Γαλλία-εμφανίζει

τα περισσότερα κρούσματα του διατροφικού σκανδάλου με κρέας αλόγου σε προϊόντα βοδινού κρέατος.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι κατά το 2011 έφτασαν στην Ελλάδα 37 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 35 τόνοι από τη Ρουμανία και 2 τόνοι από την Ισπανία. Κατά το 2012, έφτασαν στη χώρα 74,2 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 24 τόνοι από την Ισπανία, 15,9 τόνοι από τη Ρουμανία και 34,3 τόνοι από τη Βουλγαρία.

Για τις συγκεκριμένες παρτίδες ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ, λόγω του εύρους του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και των πλαστών διευθύνσεων που είχαν δηλώσει οι επιχειρήσεις αυτές, έχει ζητηθεί η εισαγγελική και αστυνομική συνδρομή για την προσαγωγή των υπευθύνων των επιχειρήσεων αυτών, καθώς επίσης και η διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων στις επιχειρήσεις τους.

Από την άλλη, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 9 Απριλίου τα περισσότερα κρούσματα του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου εντοπίστηκαν σε Γαλλία και Ελλάδα.

Στις 353 αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, τα 47 δείγματα βρέθηκαν θετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα