Για την Ευρώπη και την σωτηρία

12:57 4/5/2012 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 34η αγωνιστική

Το γερμανικό πρωτάθλημα ρίχνει αυλαία αυτό το Σάββατο με την Μπορούσια Ντόρτμουντ να είναι πρωταθλήτρια για δεύτερη σερί χρονιά με το ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική να εστιάζεται στο ποια ομάδα θα πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο και ποια ομάδα θα δώσει αγώνα μπαράζ για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστούν, πέρα της πρωταθλήτριας Ντόρτμουντ, η Μπάγερν Μονάχου και η Σάλκε ενώ από την δοκιμασία των προκριματικών θα περάσει η Γκλάντμπαχ.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν μαζί με την Στουτγάρδη θα βρεθούν σίγουρα στο Europa League ενώ για να τους ακολουθήσει το Ανόβερο θα πρέπει να κερδίσει την Καϊζερσλάουτερν. Μαθηματικές ελπίδες για το Europa League έχει και η Βόλφσμπουργκ, παίζει εκτός έδρας με την Στουτγάρδη, και η Βέρντερ Βρέμης που υποδέχεται την Σάλκε αλλά και οι δυο τους εξαρτώνται από το τι θα κάνει το Ανόβερο.
Στην μάχη της σωτηρίας, η Χέρτα Βερολίνου του Ότο Ρεχάγκελ βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 28 βαθμούς δυο λιγότερους από την Κολωνία και για να πάει σε μπαράζ και να παίξει την παραμονή της με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας θα πρέπει να κερδίσει την Χόφενχαϊμ. Βέβαια αν η Κολωνία κερδίσει την Μπάγερν Μονάχου την οποία υποδέχεται θα είναι εκείνη που θα παίξει μπαράζ με την Χέρτα να υποβιβάζεται απευθείας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της Bundesliga
Σάββατο 5/5 (16:30)
Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο
Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Καϊζερσλάουτερν
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ
Μάιντς-Γκλάντμπαχ

Keywords
Τυχαία Θέματα