Για την πρωτιά και για την τρίτη θέση

16:32 3/12/2012 - Πηγή: AEK365

1ος Όμιλος

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Γήπεδο: "Μαξιμίρ", Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)
Αδιάφορο το παιχνίδι στο "Μάξιμιρ" αφού η Ντιναμό Κιέβου έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους "32" του Europa League με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να θέλει στο τελευταίο παιχνίδι της να πετύχει την πρώτη της νίκη και τα πρώτα της γκολ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΠΟΡΤΟ
Γήπεδο: "Παρκ Ντε Πρενς", Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)
Παρί Σεν Ζερμέν και Πόρτο έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" και η κορυφή κρίνεται στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Παρίσι, με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας να την εξασφαλίζουν και με ισοπαλία.
Η Παρί ηττήθηκε το Σάββατο με 2-1 από τη Νις και υποχώρησε στην τέταρτη θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Λιόν μετά από 15 αγωνιστικές στη Ligue 1. Η Πόρτο την Παρασκευή αποκλείστηκε στη φάση των 16 του Κυπέλλου χάνοντας με 2-1 από την Μπράγκα. Μαϊκόν και Ράφα θα λείψουν από τους πρωταθλητές Πορτογαλίας, για τους οποίους επιστρέφει ο Έλτον. Η Παρί έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από την Πορτογαλία, ενώ η Πόρτο σε γαλλικό έδαφος έχει δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Πόρτο 13 (9-2)
Παρί Σεν Ζερμέν 12 (12-2)
Ντιναμό Κιέβου 4 (5-9)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-13)


2ος Όμιλος
ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΣΑΛΚΕ
Γήπεδο: "Λα Μοσόν", Διαιτητής: Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)

Με διαφορετικά κίνητρα αναμετρώνται Μονπελιέ και Σάλκε στην τελευταία αγωνιστική του δευτέρου ομίλου. Οι μεν γηπεδούχοι δεν έχουν ελπίδες ούτε για την τρίτη θέση και θέλουν να αυξήσουν τη συγκομιδή του ενός βαθμού αλλά και να βάλουν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Οι δε φιλοξενούμενοι με νίκη εξασφαλίζουν την πρώτη θέση ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της Άρσεναλ, ενώ το ίδιο ισχύει σε κάθε περίπτωση αν οι «κανονιέρηδες» δεν περάσουν νικηφόρα από το Φάληρο.
Η Μονπελιέ προέρχεται από ήττα με 1-0 στο «Ζερλάν» από την πρωτοπόρο Λιόν και είναι 13η στη βαθμολογία. Στις τάξεις της Σάλκε η ψυχολογία είναι στο ναδίρ, καθώς η ομάδα υποχώρησε στην τέταρτη θέση της Bundesliga μετά το 1-1 απέναντι στη Γκλάντμπαχ, αποτέλεσμα που διεύρυνε σε τέσσερα ματς το σερί χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Απόντες από την ομάδα του Χουμπ Στέβενς θα είναι οι τραυματίες Παπαδόπουλος και Αφελάι.
Οι δύο ομάδες δεν είχαν προϊστορία στα Κύπελλα Ευρώπης πριν τη φετινή τους αναμέτρηση. Η Μονπελιέ είχε αντιμετωπίσει ομάδες από τη Γερμανία μόνο στο Κύπελλο Ιντερτότο μετρώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία ως γηπεδούχος. Η Σάλκε με τη σειρά της έχει χάσει και στις δύο επισκέψεις της στη Γαλλία.

Σάλκε 11 (9-5)
Άρσεναλ 10 (9-6)
Ολυμπιακός 6 (7-8)
Μονπελιέ 1 (5-11)

3ος Όμιλος

ΜΑΛΑΓΑ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
Γήπεδο: "Λα Ροσαλέδα", Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Τουρκία)
Η Μάλαγα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση με την Άντερλεχτ να διεκδικεί το εισιτήριο της τρίτης θέσης από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και αυτή την στιγμή η ι

Keywords
Τυχαία Θέματα