Πρόστιμο στην οικογένεια Simpsons!

16:16 3/12/2012 - Πηγή: AEK365

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (RTUK) επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 22.600 ευρώ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-E επειδή μετέδωσε επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons" στο οποίο ο Θεός εμφανίζεται να έχει επιρροή από τον Σατανά.

Το RTUK δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι στο επεισόδιο αυτό "ο Θεός χλευάζεται επειδή παρουσιάζεται να σερβίρει καφέ στον Διάβολο", ενώ σε άλλο σημείο καίγεται δημόσια η Βίβλος.

Στο ίδιο επεισόδιο, μια ομάδα νέων σχολιάζει ένα φόνο που πραγματοποιήθηκε με θεϊκή διαταγή, ενώ στη συνέχεια ο Θεός τους ενθαρρύνει να καταναλώσουν οινοπνευματώδη με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς και να προβούν σε καταστροφές, κάτι που "γελοιοποιεί τον Θεό και ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να ασκήσουν βία", σύμφωνα με το RTUK.
"Ένας από τους χαρακτήρες κακοποιεί τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου προκειμένου να υπακούσει στις εντολές του ενώ ο Θεός και ο Διάβολος φαίνεται να έχουν ανθρώπινη υπόσταση", καταλήγει η αναφορά. Το RTUK δεν δέχτηκε, μέχρι στιγμής, να σχολιάσει την απόφασή του.
Οι "Simpsons", αυθάδεις, κυνικοί και εγωπαθείς, ξεκίνησαν να προβάλλονται το 1989 από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox. Είναι η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά σε ώρα υψηλής τηλεθέασης ενώ προβάλλονται σε περισσότερες από 100 χώρες και 50 γλώσσες.
Η σειρά έχει μπει στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως τα κινούμενα σχέδια με τους περισσότερους γκεστ σταρ. Οι Τζόνι Κας, Τζέιμς Μπράουν,Μέριλ Στριπ, Λάρι Κινγκ, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Ελτον Τζον, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Στινγκ, Στιβ Μάρτιν, Μελ Γκίμπσον, Μπεν Στίλερ, Ριζ Γουίδερσπουν, Χιου Χέφνερ, Αντρέ Αγκάσι, Στίβεν Χόκινγκ, Μάτζικ Τζόνσον, Λένι Κράβιτς, Πολ Μακκάρτνεϊ , καθώς και συγκροτήματα όπως οι Red Ηot Chili Ρeppers, Smashing Ρumpkins, Who, Μetallica, U2, Rolling Stones, Ramones, RΕΜ, White Stripes, Αerosmith, Κiss και Coldplay είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς που φιλοξενήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα